Ciutat

Papereres amb trampes per a rates a Sabadell

L’Ajuntament ha instal·lat quatre papereres per capturar rosegadors

L’Ajuntament de Sabadell ha instal·lat a Sabadell 4 papereres en alguns punts de la ciutat que, a banda de la seva funció principal, disposen a la base d’una porta esquer de seguretat per a rosegadors. L’objectiu és garantir la salubritat de parcs i jardins o zones on s’hi ha detectat un presència inusual de rates.

Les altes temperatures ocasionades pel canvi climàtic estan complicant a totes les ciutats el control de les diferents plagues que abans podien circumscriure’s a una època de l’any determinada. Les papereres funcionaran com a experiència pilot durant quatre mesos.

Paperes instal·lades a Sabadell | Cedida

Iniciar aquesta prova pilot durant aquest període permetrà avançar-se a l’època de més calor i poder tenir resultats sobre la captura en aquests punts. Els resultats decidiran si aquesta mesura s’instaura de forma definitiva a la ciutat.

Un problema recurrent

El control dels rosegadors fora del clavegueram comporta algunes dificultats quan han fet caus en espais verds, parterres i places. Una de les possibles solucions és instal·lar el producte de control a un espai de seguretat –les papereres amb esquer- on aquest no sigui accessible i únicament l’empresa pugui fer-ne el manteniment intern.

Fa unes setmanes, veïns de Covadonga van advertir que fa mesos que hi ha rates que els hi entren a casa o passegen pels seus carrers. Els afectats van reclamar una actuació urgent a l’Ajuntament de Sabadell: “Ens fa por que generi problemes de salubritat, però també és desagradable veure-ho”, lamenta un veí del barri.

Veïns de Covadonga: “Tenim una plaga de rates des de fa mesos”

Comentaris
To Top