Ciutat

Sabadell Pedala organitza una ruta ciclista per conèixer l’empremta de les dones a Sabadell

sabadell pedala
L'activitat ha comptat amb la presència majoritària de famílies / David Chao

El col·lectiu Sabadell Pedala ha organitzat aquest diumenge al matí una ruta ciclista per conèixer l’empremta de les dones a Sabadell. L’activitat, emmarcada dins la setmana del 8 de març, ha consistit en un recorregut que ha permès conèixer la història de diversos punts de Sabadell que estan dedicats a dones. Figures tan importants per la ciutat com Dolors Vinyes, la Teresa Claramunt o la Maria Vinyes entre moltes d’altres. El trajecte ha arrencat a la plaça de Les dones del tèxtil i ha enfilat cap al Taulé Vinyas, el carrer Salut i ha acabat al darrere de la plaça de Fidela Renom.

“La idea és fer activitats per a promoure i potenciar l’ús de la bicicleta a Sabadell”, ha explicat el seu president, Martí. “Sabadell és una ciutat relativament plana i amb distàncies assumibles en bicicleta, per això apostem per la bici com a mitjà de transport sostenible”, ha afegit. Pel que fa a la mobilitat per la ciutat Martí, ha destacat que tot haver-se produït millores com la normativa de circulació de 30 quilòmetres per hora encara cal establir més infraestructures que incentivin i facilitin la circulació segura dels ciclistes. “La normativa no es compleix del tot, per això volem més vies segures i aparcaments controlats per evitar robatoris”.

Els participants de l’activitat d’aquest diumenge s’han mostrat molt satisfets per la iniciativa. Hem parlat amb 2 d’ells, Xavi i Raquel per conèixer les sevesimpressions.

“Ens agrada sortir en família a passejar en bicicleta o fer activitats que hi tinguin relació. Quan vam veure la proposta de Sabadell Pedala ens va semblar interessant i vam voler participar-hi”, ha explicat Xavi, un dels participants en la jornada. “Volem que la ciutat tingui més carrils bici i que sigui més segura per a poder-hi circular, sobretot el centre és la zona més complicada”, ha afegit.

sabadell pedala

Xavi amb la seva família / David Chao

“Hem conegut Sabadell Pedala fa poc, aquesta és la primera sortida que fem amb ells i ens agrada molt perquè fomenta l’ús de la bicicleta i alhora el coneixement de la nostra ciutat. És una bona combinació i ajuda a fer activitats en família”, ha comentat una altra participant, Raquel. La mobilitat segura també ha estat un dels aspectes que ha volgut comentar: “Podria ser una ciutat molt més amigable amb la bicicleta”.

sabadell pedala

Raquel / David Chao

El col·lectiu va néixer el setembre passat i actualment compta amb una base de 20 socis que busquen ampliar. Per a promoure l’ús de la bicicleta a la ciutat organitzen sortides mensuals obertes a tots els públics.

Comentaris
To Top