Diners

Els afiliats augmenten un 7% en cinc anys

Sabadell registra el nombre d’aturats més baix en aquest trimestre des del 2008 i encadena el tercer mes consecutiu a l’alça en inscrits a la Seguretat Social / V. CASTILLO

L’ocupació creix i el nombre d’aturats baixa. Per tercer mes consecutiu, augmenten els sabadellencs afiliats a la Seguretat Social, confirmant la tendència a l’alça en aquest 2023. Cinc anys enrere, l’any 2018, fent la comparativa amb el primer trimestre, els inscrits han augmentat un 7%, passat dels 85.779 als 92.205. I si ens remuntem una dècada enrere, el percentatge es triplica, arribant al 22%, segons dades de l’Institut d’Estadística Català, l’Idescat.

En el darrer mes de març, el sector femení va ser el que més va créixer, especialment, en la franja de 30 a 44 anys i de 55 o més anys, passant de les 44.240 a les 44.370 (0,3%). Paral·lelament, les afiliacions també han crescut, encara que com és lògic no al mateix ritme que el nombre d’afiliats. Respecte al mateix període –març– d’ara fa una dècada, s’ha crescut en un 20%, prop d’una tercera part respecte al 2018.

Pel que fa als sectors econòmics, l’agricultura es manté en els registres del darrer any, mentre que la indústria, la construcció i els serveis son els que mes a mes mantenen una tendència a l’alça. Mentre que el març del 2012 hi havia un total de 77.472 afiliacions, aquest darrer mes del primer trimestre es van comptabilitzar a la ciutat prop de 97.000 (96.950).

Creixement més moderat

Sabadell manté una tendència a l’alça, però el seu creixement, respecte, per exemple, el segon mes de l’any és més moderat que poblacions com l’Hospitalet, Badalona o Terrassa, amb un nombre d’habitats semblants als de Sabadell.

A les poblacions de l’Àrea Metropolitana, han experimentat un creixement per sobre el 0,4%, a l’Hospitalet (0,47%) i Badalona (0,42%), mentre que a Terrassa ha estat del 0,32%. Ara bé, si ens remuntem deu anys enrere, comparant les xifres del març del 2013, el creixement d’afiliats de Sabadell (22,4%) ha estat més elevat que el de Badalona (18%) i Terrassa (22,3%).

Comentaris
To Top