ESPORTS

El Mercantil pot acostar-se a la Divisió d’Honor amb una doble combinació

El tècnic Marc Xala demana màxima prudència en un final de lliga apassionant / Ll. Franco

A prop. El Mercantil podria fer un pas de gegant aquest cap de setmana cap a la Divisió d’Honor juvenil si es produeix una carambola molt factible. La importantíssima victòria del conjunt mercantilista al camp d’un rival directe com el Gimnàstic Manresa (0-1) deixa la porta de l’ascens oberta de bat a bat. De fet, aquest cap de setmana es podria produir una carambola gairebé definitiva. Si es combina el triomf del Mercantil a casa davant el Cerdanyola (diumenge, 17 h) amb l’ensopegada del Manresa a Gavà (segon classificat i a un pas de l’ascens també) el dissabte, la distància seria de 7 punts més l’average amb només 9 per disputar.

Seria un pas de gegant, però el tècnic, Marc Xala, no vol llençar les campanes al vol i demana prudència. “L’ascens no era l’objectiu, però des de l’inici hem estat a dalt, l’equip ha mantingut un nivell altíssim i malgrat les baixes, ha tret l’orgull. Ara és cert que es viu amb moltíssima il·lusió, però ens queden 4 partits molt difícils”. Després del Cerdanyola (que es juga el descens), s’enfrontaran a Espanyol B, Gavà i Cornellà.

Golejador històric

Una peça important és el davanter Miguel Expósito, qui té el repte personal de convertir-se en el màxim golejador històric del juvenil mercantilista. Aquesta temporada ha marcat 14 gols i ara en suma 29 en el còmput total. Només el superen Sergio López (33) i Juan Carlos Rodríguez (31). Ja ha deixat enrere els germans Aarón i Nakor Bueno. “Sé que estic a prop d’aconseguir-ho, però no em fa perdre la son. M’agradaria poder-lo superar en les jornades que queden i, si l’any que ve segueixo, tindria una nova oportunitat d’entrar a la història del club. Seria una fita fantàstica”.

Ho podria fer a la Divisió d’Honor si es confirma l’ascens. “A Manresa vam donar un cop sobre la taula. Pujar no era l’objectiu, però no ens posem cap límit. Només podem pensar en el pròxim partit. Pressió personal? Només intento donar el màxim i ajudar l’equip amb els meus gols”.

Comentaris
To Top