Vallès

Alcaldes del Vallès demanen un acord per aturar la vaga d’autobusos interurbans

La direcció de Sarbus i La Vallesana reitera la “voluntat de negociació” amb els treballadors per assolir l’entesa aviat

Un autobús de la línia A1 a Sabadell / Aina Torres

Els alcaldes de Barberà, Castellar, Cerdanyola i Badia del Vallès demanen a Moventia i al comitè d’empresa un acord per aturar la vaga dels autobusos interurbans que va començar l’11 d’abril passat i afecta el servei els dimarts i dijous. Els batlles s’han reunit al Consell Comarcal del Vallès Occidental aquest 4 de maig i insten les dues parts “a no aixecar-se de la taula fins a arribar a un acord que permeti restablir el servei amb normalitat”.

Per la seva part, la direcció de Sarbus i La Vallesana, empreses de Moventia, també ha comunicat aquest dijous que reitera “la voluntat de negociació amb el comitè d’empresa” per “assolir un acord el més ràpid possible per reprendre la normalitat dels serveis”.

Propostes de millora

La direcció ha presentat als treballadors un conjunt de propostes que inclouen una millora salarial, a banda d’altres millores retributives i de les condicions dels empleats en el seu lloc de treball. I es compromet a treballar amb els ajuntaments per incorporar un altre dels punts importants de la negociació com són els serveis WC per l’ús del personal de conducció durant el transcurs de les seves jornades laborals.

Compareixença dels alcaldes sobre la vaga d’autobusos / CEDIDA

Els quatre municipis s’han ofert a prestar el seu suport per tal que finalment es pugui resoldre aquest conflicte laboral, que afecta en hores punta els usuaris de l’autobús interurbà que majoritàriament s’han de traslladar per feina, estudis o motius de salut. Els viatgers reclamaven en les primeres jornades de vaga que s’arribés a un acord per desencallar la negociació i, molts d’ells, apuntaven que es plantejaven optar pel vehicle privat en cas que les aturades persistissin.

Les aturades afecten els matins, en la franja de 7 a 9 hores; durant les tardes, entre les 17 i les 19 hores; i en les expedicions des de les 23.30 fins a la 1.30 de la matinada. Així, la Generalitat va decidir establir serveis mínims, amb la cobertura d’un 50% de les sortides en les dues primeres franges i d’un 25% en hora vall (23.30-1.30).

Línies afectades:

  • C1 Sabadell – Castellar del Vallès
  • A1 Sabadell – Barberà del Vallès – Barcelona
  • B1 Sabadell – Barberà del Vallès – Badia del Vallès
  • B2 Sabadell – Barberà del Vallès – Cerdanyola – Ripollet
  • B3 Sabadell – Matadepera
  • B6 Sabadell – Barberà del Vallès – Badia del Vallès – UAB
  • C2 Sabadell – Terrassa – Martorell
  • C3 Sabadell – Castellar del Vallès – Sant Llorenç Savall
  • C5 Sabadell – Terrassa
  • C7 Sabadell (CAP Can Rull) – Hospital de Terrassa – Castellbisbal

A Terrassa: B8, C7, C5, C2, B9

A Sant Cugat: tot el servei urbà + A7, A4, B7, B8

Comentaris
To Top