Vallès

L’Ajuntament de Montcada denunciarà Agbar per “malmetre” la volta del Rec Comtal

L’alcaldessa considera el fet “molt greu” i denuncia que l’empresa no tenia llicència d’obres

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha anunciat que denunciarà la companyia Agbar per “malmetre” la volta del Rec Comtal, situada a la confluència dels rius Besòs i Ripoll. Segons indica el consistori, l’incident va tenir lloc aquest dimecres, 3 de maig. Una excavadora hauria foradat la infraestructura protegida amb motiu dels estudis previs que l’empresa està fent per al projecte d’aprofitament d’aigua del canal davant la sequera i li hauria provoca un tall de 2,5 metres. La volta forma part del canal mil·lenari d’aigua i està inclosa al catàleg de patrimoni municipal, al de la Generalitat de Catalunya i al pla director del Rec Comtal elaborat pels consistoris de Montcada i Reixac i de Barcelona.

“El fet és molt greu, han comès una infracció per danys patrimonials que és inadmissible, s’ha malmès un element protegit i reclamarem la seva restitució, no permetrem que cap empresa de subministrament espoliï i faci malbé el nostre llegat, i a més, sense la preceptiva llicència d’obres”, ha manifestat l’alcaldessa, Laura Campos.

L’edil també ha indicat que s’ha traslladat aquest fet a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i a la Direcció General de Patrimoni perquè emprenguin les mesures oportunes. També s’ha demanat una reunió a tres bandes, amb l’Ajuntament, l’ACA i Agbar per parlar sobre el projecte d’abastiment d’aigua.

Comentaris
To Top