Ciutat

‘Referèndum’ pel futur del Mercat de Campoamor

referendum mercat campoamor
La votació ha estat oberta durant tot el dia / Cedida

Fa gairebé un mes la Plataforma de Veïns pel Mercat de Campoamor va anunciar un referèndum simbòlic. L’objectiu d’aquest era que els veïns del districte 6è poguessin opinar sobre el futur del Mercat. Així doncs, aquest 6 de maig, la plaça Picasso s’ha convertit en un improvisat centre de votació. Tot en una jornada popular acompanyada d’activitats, música i una assemblea veïnal amb presència de 115 persones.

Segons l’organització el referèndum ha tingut una participació de 423 persones. Davant la pregunta de convertir el Mercat en un nou equipament sociocultural i comercial 407 han votat que , 8 que no i 8 en blanc. Els requisits per poder votar eren habitar al districte 6è i ser major de 16 anys.

referendum mercat campoamor

A l’assemblea la Plataforma i els veïns han debatut les propostes / Cedida

“El que volem és que els veïns puguin expressar-se. La gent té moltes ganes d’opinar i s’estan implicant moltíssim”, ha expressat Ramón Giménez, portaveu de la Plataforma. En un barri amb una gran presència de persones migrades, Giménez, ha valorat l’alta participació: “És maco perquè hi ha persones que mai havien votat, fos per poca tradició o perquè han viscut en dictadures. Veure que aquí han pogut és il·lusionant”.

Des de la Plataforma fa temps que tenen una idea per reconvertir el Mercat, precisament la que han presentat a la votació. Així i tot, Gimenéz ha reiterat que és una proposta de projecte. “Estem oberts a escoltar propostes, dies com avui serveixen perquè la gent vingui i aporti noves visions”. Pel que fa als resultats confia en el fet que serveixi per instar a les institucions i motivar al districte: “El que volem és que ens escoltin i sobretot que siguin una eina per empoderar als veïns del barri”.

Els veïns de Campoamor es mobilitzen per salvar el mercat

Comentaris
To Top