Eleccions municipals 2023

Consulta els programes electorals dels partits a Sabadell

La façana de l'Ajuntament / LLUÍS FRANCO

Aquestes són les principals propostes

Ha arrencat la jornada electoral a Sabadell. En els últims 15 dies, els candidats dels partits han treballat a fons per traslladar a la població els projectes i propostes per als propers quatre anys (o fins i tot més enllà). Una idees recollides en el programa electoral. A continuació, repassem els de les forces que es presenten a la capital vallesana:

Programa electoral de Marta Farrés (PSC)

Programa electoral PSC Saba… by Naciodigital

Farrés opta a la reelecció amb un programa desglossat en quatre punts (Territori, l’economia, les persones i Sabadell capital) que, a la vegada, es divideix en d’altres temàtiques. Un document en el qual destaca, especialment, la feina feta en aquests quatre anys i la recuperació de propostes que s’han quedat al calaix per l’esclat de la Covid-19.

Programa electoral de Gabriel Fernàndez (ERC)

Programa electoral d’ER… by diaridesabadell

Els republicans subratllen que el programa està pensat per “transformar de debò” la ciutat des del govern municipal, per la qual cosa volen “refundar” l’Ajuntament i tornar-lo a posar “al servei de tothom: de cada barri, de cada veí”. La formació proposa quasi 800 propostes al llarg de les 100 pàgines del programa. El document està dividit en tres grans eixos, i inclou les nou idees del projecte Transformem Sabadell.

Programa electoral de Nani Valero (Crida per Sabadell)

Programa electoral Crida Pe… by Naciodigital

Els cupaires compten amb un document d’un centenar de pàgines en el qual presenten la seva idea de ciutat en sis eixos, els quals, en gran part, posen les persones al centre de les polítiques. Entre les propostes hi ha “l’impuls de l’Ârea Vallès”, la potenciació del Rodal la creació d’una finestreta única per temes d’habitatge.

Programa electoral de Joan Garcia (Cs Sabadell)

Programa electoral Cs Sabadell by Naciodigital

El document dels taronja aplega més d’un centenar de propostes repartides en 11 temes, entre els quals hi ha, resiliència urbana, benestar animal, transparència, bilingüisme i economia, innovació i emprenedoria. Una candidatura que torna a liderar Garcia, després d’assolir els millors resultats locals el 2015.

Programa electoral de Lluís Matas (Junts per Sabadell)

Programa electoral Junts pe… by Naciodigital

Els projectes de Junts, recollits en gairebé una vintena de conceptes, destaca l’aposta pel digital (5G, Transició Digital i Ciutat Conectada), sense oblidar la bretxa digital que genera així com el seu compromís amb la independència del país amb, per exemple, l’impuls de l’espai públic Primer d’Octubre i l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). En la línia exposada en aquest mandat, vol fer un pas més i crear una oficina de relacions internacionals per buscar oportunitats.

Programa electoral de Marta Morell (Sentim Sabadell)

Programa electoral Sentim S… by Naciodigital

El document del projecte polític de la regidora no adscrita Marta Morell s’allunya dels tradicionals, perquè “en general estan marcat per la manca de realisme”. Per això, en el seu ideari ha primat la “prudència” davant “anuncis que no podem complir”. Ha elaborat “compromisos programàtics” recollits en una seixantena de pàgines que es divideixen en quatre apartats: drets, oportunitats -propostes econòmiques i de comerç-, cultura i creativitat i sostenibilitat, canvi climàtic i benestar animal.

Programa electoral de Joan Mena (Sabadell En Comú Podem)

Programa Electoral Sabadell… by Naciodigital

El document dels comuns és, de llarg, el més extens i complet, amb més de 300 pàgines. sent Convivència i seguretat i Territori i mobilitat les matèries amb un major nombre de suggeriments. Està desglossat per temàtiques, i, a la vegada, també concretades pels districtes de la ciutat. A més, a l’inici, hi ha 30 propostes programàtiques.

Programa electoral d’Amadeu Papiol (PDECat)

Programa Electoral PDECat S… by Naciodigital

Una cinquantena de pàgines per presentar una desena de propostes que es reparteixen en una vintena d’ítems, entre els quals hi ha el Ripoll, gent gran, cooperació i solidaritat, joventut i immigració. Urbanisme i infraestructures és l’apartat que més pes té i indicacions amb una trentena de projectes.

Programa electoral Cuca Santos (PP)

Programa Electoral PP Sabadell by Naciodigital

La popular opta a tornar a la sala de plens i per aconseguir seduir la ciutadania ha elaborat un programa de gairebé una seixantena de pàgines que divideix en pràcticament una vintena de temes. Entre aquests hi ha la voluntat d’obrir un alberg municipal, així com fomentar l’oci per a joves a la zona de Riu-sec i centres de participació i integració com a punts de trobada en matèria d’immigació.

Tret de sortida a la campanya electoral a Sabadell

Comentaris
To Top