Ciutat

Palas, un sabadellenc a les entranyes de la Kings League

L’arribada del nou any va portar la Kings League, una competició esportiva de futbol 7 per streamers i retransmès en directe per Twitch. Una iniciativa que té el segell de l’exfutbolista Gerard Piqué i que compta amb la participació del periodista Gerard Romero, l’streamer Ibai Llanos i exfutbolistes com el Kun Agüero i Iker Casillas, entre d’altres. S’ha convertit en un fenomen i que va explotar omplint l’Spotify Camp Nou amb la final a quatre. Un esdeveniment que ha arrossegat milions d’espectadors entre Twitch i TikTok i que ha tingut l’objectiu de la càmera del sabadellenc Jordi Palazón, més conegut com a Palas, amb la seva productora Ipanema Films.

“Des de dins és una passada. Soc a peu de camp, em poso darrere la porteria i veig les pantalles, les cabines”, detalla el sabadellenc. “És bestial. No és el mateix veure-ho in situ” que per les plataformes a Internet. Palas va aterrar al Cupra Arena -instal·lació on es disputa la competició- a la quarta jornada a l’entitat Pio, que presideix la youtuber mexicana Rivers (Samantha Treviño Rivera). “Vaig fer l’aposta, perquè encara hi havia alguna incertesa” sobre si seria, o no, un èxit, que ha acabat sent rotund.

Imatge d’un partit de Pio FC a la Kings League | Xarxes

“La meva funció és gravar els entrenaments al Cupra, i també els partits”, explica i assegura que “tinc llibertat absoluta creativa” per enregistrar i proposar altres continguts: “Poden passa mil coses”. Amb ell està el seu soci, Eduard Alsina, que s’encarrega de l’apartat fotogràfic. Palas confessa que “un dels fets més guapos” que va viure “va ser quan vam jugar, i guanyar contra Porcinos”, l’equip d’Ibai Llanos. No tant per la victòria, que també, sinó per la presència de Ronaldinho al rectangle de joc. “Allò va ser un punt d’inflexió” per al certamen.

“És una passada. És un altre nivell”, repeteix i lloa “l’ambient” que s’ha generat, “després de guanyar un partit anem a sopar”. Palas, quan es va assabentar que la final seria al Camp Nou, estava convençut que “l’ompliríem” i, a partir d’aleshores, “la gent va entendre que la cosa anava de debò”.

Retrobaments

Palas fa temps que treballa en l’elaboració de contingut multimèdia amb Ipanema Films i la feina a la Kings League li ha servit per retrobar-se amb, per exemple, Juvenal, que va ser segon entrenador dels arlequinats amb Antonio Hidalgo, quan la Nova Creu Alta era estadi de la Segona Divisió: “Em va fer molta il·lusió”. “Quan tenia 20 anys vaig treballar en una productora, que feia tasques per a Televisió Espanyola amb la gravació de part dels entrenaments de Barça i Espanyol. Aleshores a l’equip blanc-i-blau hi havia Albert Lopo i ara me l’he retrobat. Em va convidar a sopar i ho vam estar comentant”, relata.

D’esquerra a dreta, Bruno Gumà (Rayo de Barcelona), Palas, Pau Fer (El Barrio) i Eduard Alsina | Cedida

Unes vivències que “no tenen res a veure” amb el futbol tradicional, tal com diu, perquè, entre la seva feina també hi ha fer treballs per al CE Sabadell. Per això, admet que no s’esperava que assolís els índexs d’audiència i seguiment que ha acumulat, com tampoc s’esperava el salt a la fama dels jugadors: “No eren conscients i, de cop i volta, et coneix tothom. Ells mateixos no s’ho imaginaven”.

Ha quedat fascinat per aquesta iniciativa que agafa amb entusiasme, encara que suposi “el doble de feina” amb la Queens League que arriba: “També hi seré amb Pio”. Com en tot, hi ha un aspecte negatiu, la marxa de jugadors com Pau Fer (l’ha fixat El Barrio) -juntament amb Bruno Gumà (del Rayo Barcelona) han impulsat un programa a Twitch, Inside Kings- i Jorge, “fas molta pinya i el mercato ha estat molt dur”.

Comentaris
To Top