Ciutat

Sabadell En Comú Podem vol fomentar els pressupostos participatius

L’alcaldable del conjunt, Joan Mena, es compromet a impulsar projectes de pressupostos participatius “descentralitzats”

Sabadell En Comú Podem vol que la ciutadania també tingui veu a l’hora d’aprovar els pressupostos. L’alcaldable del conjunt, Joan Mena, ha assegurat que la participació ciutadana “està al nostre ADN polític” i que quan En Comú Podem “torni a l’Ajuntament activarem aquest àmbit, actualment menystingut, amb recursos i espais comuns de decisió”. Mena es compromet, per tant, a impulsar projectes de pressupostos participatius “descentralitzats” i que la participació ciutadana sigui activa durant tota la legislatura amb “assemblees obertes a cada barri per fer un rendiment de comptes”. El grup municipal té previst obrir un procés de diàleg amb les entitats per repensar el model participatiu a Sabadell.

En aquest sentit, la número 2 de la candidatura, Alejandra Sandoval, ha destacat que “si la gent ens fa confiança, ens comprometrem a què la ciutadania pugui decidir directament el destí de 2 milions d’euros dels pròxims pressupostos”.

El programa dels comuns a Sabadell, de fet, inclou un apartat destinat exclusivament a la participació dels veïns i veïnes de la ciutat. Algunes de les propostes impliquen repensar espais de coordinació amb el moviment veïnal, a través de les Taules de Barri o impulsar un projecte de decisions pressupostàries descentralitzades, especialment en les inversions territorials.

Comentaris
To Top