Eleccions municipals 2023

La Crida aposta per la municipalització dels serveis públics externalitzats

La municipalització de les escoles bressol i el servei d’atenció domiciliària, entre les prioritats

“La ciutat ha de guanyar sobirania, ha de decidir com vol que siguin els seus serveis públics, i això passa perquè cap interès econòmic d’empresa privada afecti a com es donen uns serveis tan essencials com son les cures dels nostres infants o l’atenció domiciliària”. Així de contundent s’ha mostrat la regidora i candidata número 2 de la Crida a les eleccions municipals, Anna Lara. La formació ha anunciat aquest dilluns la seva política en relació a les empreses privades que gestionen serveis públics, reiterant la voluntat de municipalitzar tots els serveis públics que estan externalitzats.

Lara ha explicat que, durant el mandat anterior, la Crida va posar el focus en la situació dels serveis públics que s’estaven duent a terme, quedant clar que per “esdevenir una ciutat més justa ens cal posar les necessitats de la ciutadania i usuàries al centre, i això no passarà amb una empresa privada pel mig”.

De cara al mandat, i com a projecte electoral, la municipalització de les escoles bressol i el servei d’atenció domiciliària són els primers als quals ha posat el focus la formació, tenint com a prioritat que aquests treballs “deixin de fer-se mitjançant una empresa privada”.

Més serveis en el futur

Per la seva banda, Lluís Perarnau, exregidor del govern durant el mandat anterior i responsable del servei de recollida d’escombraries i residus de Sabadell, ha explicat que “durant el mandat anterior vam municipalitzar el servei de zona blava i la grua municipal i vam encarar-ho tot per fer-ho també amb el servei d’escombraries de la ciutat, però la situació judicial del mateix ens ho va posar molt complicat”.

Més enllà de les municipalitzacions de serveis ja coneguts, la Crida ha explicat que a mig termini es planteja la necessitat de crear una empresa pública energètica per poder gestionar serveis bàsics com per exemple l’aigua. Per últim, Anna Lara ha explicat que “totes aquestes propostes es treballen i se seguiran treballant amb tots els agents afectats, famílies i entitats dels diferents barris, perquè es tracta d’uns serveis públics que afecten a tothom, i que en aquest debat social les veïnes hi tenen molt a dir”, ha conclòs.

Comentaris
To Top