Eleccions municipals 2023

ERC convocarà 25 places d’agent de la Policia Municipal i el 40% seran per a dones

ERC es compromet a convocar 25 noves places d’agent de la Policia Municipal si obté l’alcaldia després de les eleccions d’aquest diumenge. Els republicans volen feminitzar el cos i el 40% d’aquestes places estaran reservades per a dones. En l’últim dia de campanya, aquest divendres l’alcaldable republicà, Gabriel Fernàndez, ha rebut el suport del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, a la plaça de la Llibertat de la Concòrdia.

Castaño, Fernàndez, Elena i Barroso, a la plaça de la Llibertat / D.S.

Amb aquesta mesura, el cos de policia local tindria 300 agents -ara en té 275- i ERC assegura que podria desplegar el model de proximitat que voldrien els republicans. Fernàndez reclama que “tots els veïns de la ciutat, visquin al barri que visquin, han de poder gaudir de la ciutat i sentir-se segurs”.

Elena, per la seva part, ha remarcat que “l’ordre és d’esquerres”, perquè entendre la seguretat des d’aquesta òptica assegura que vol dir “acompanyar els ciutatans en els moments de màxima vulnerabilitat”, quan han patit algun delicte, accident o qualsevol situació d’emergència. En aquest sentit, el candidat d’ERC Raül Garcia Barroso subratlla que “no podem consentir que l’extrema dreta es faci garant d’un valor com la seguretat”.

Propostes concretes

A part, d’ampliar la plantilla de la Policia Municipal, la candidata d’ERC Pepi Castaño ha explicat que els republicans també proposen desplegar el model de policia de proximitat i remodelar la comissaria de Can Marcet. “La policia ha de ser amable, amiga i propera, de manera que la gent senti que està allà per protegir els veïns, que sàpiguen que poden comptar amb ells”, ha dit Castaño. Després de la roda de premsa, el conseller Joan Ignasi Elena i els candidats d’ERC han recorregut diversos carrers del barri de la Concòrdia.

Publicitat
Comentaris
To Top