Diners

Col·legi d’Agents Comercials: “A la gent jove li costa entrar al món comercial”

El president del Col·legi, Pere Carrió, durant l’Assemblea Ordinària a la nova seu del carrer Agnès Armengol / A. TORRES

Rejovenir el Col·legi, guanyar presència en el món digital i augmentar el nombre d’associats, són els reptes principals que afronta el Col·legi d’Agents Comercials de Sabadell (Coac).

Recentment, l’entitat presidida per Pere Carrió va celebrar l’Assemblea General Ordinària a la seva nova seu, al barri de la Creu Alta, on es van aprovar tots els punts, entre els quals el pressupost per aquest exercici (40.000 euros), el pla estratègic 2023-2025 i la renovació dels càrrecs de la junta de govern. Així mateix, l’assemblea va servir per debatre temes d’actualitat en l’àmbit municipal o tributaris, com el nou model de cotització dels autònoms d’aquest 2023.

“El futur passa per la gent jove i necessitem captar-la, tot i que li costa entrar en el món comercial. L’esforç els frena, però, tot i això, hem aconseguit dotze altes en aquest darrer any”, explica Pere Carrió, el president d’una entitat que compta amb 130 col·legiats –el quart col·legi, per darrere Barcelona, Girona i Tarragona–mentre confia que amb la potenciació en el món digital, el Col·legi d’Agents Comercials de Sabadell, pugui créixer en nombre de col·legiats.

En aquesta mateixa línia, i preguntat sobre altres factors que poden frenar l’entrada de talent jove, Carrió assegura que “falta una mica de serietat per la part empresarial, en l’aspecte de contractacions i les quantitats que finalment s’acaben retribuint als treballadors”.

Paral·lelament, es va tractar els canvis a la reforma de la llei d’autònom, mostrant els barems de cotització d’autònoms, ara que s’efectua per rendiment net. “Això provocarà que a partir del maig, juny de l’any vinent, quan s’hagi presentat la declaració de la renda a l’Agència Tributària, si cotitzes menys del que et toca, tindràs només un mes per pagar-ho. En canvi, si has pagat més, tindran vuit mesos per retornar-t’ho”, explica.

L’Assemblea també va servir per lliurar el diploma de vint-i-cinc anys de col·legiació a José Antonio Sánchez Moreno.

Comentaris
To Top