Ciutat

Les obres de la Gran Via encaren la recta final

Les obres de la Gran Via continuen el seu curs i van complint etapes, encara que no totes al mateix ritme. Aquest any s’han posat en marxa sis obres, de les quals una ja ha acabat, dos més van en retard i, unes altres tres, es preveu que estiguin enllestides entre el pròxim mes de juny i agost. Els treballs se centren en la pacificació i naturalització de la Gran Via i, per aquest any, es preveu que s’iniciïn un total de deu actuacions, amb un pressupost global de 3,9 milions d’euros, un 75% dels quals finançats pels fons europeus Next Generation. Les obres les dirigeix l’Oficina Gran Via – Ripoll, liderada per Junts.

Carrer d’Antoni Forrellad

En aquest carrer del nord de la Gran Via la principal novetat serà la incorporació d’un carril bici, que enllaçarà amb el que hi haurà més amunt, al carrer de l’alcalde Ribé. També s’afegiran arbres i zones d’estada i es renovarà la vorera i l’enllumenat.

Estat de les obres al carrer d’Antoni Forrellad / VÍCTOR CASTILLO

Ara mateix, les obres estan a ple rendiment i s’ha delimitat el nou espai de la vorera i el carril bici, però van amb retard. Van començar en la segona quinzena de gener i havien de durar quatre mesos -finals de maig-, cosa que no serà possible. L’obra té un pressupost de 474.000 euros.

Cruïlla Gran Via-Rambla-Avinguda

També van amb retard les obres de reforma de la cruïlla Gran Via – Rambla – avinguda de Barberà. Si bé també van començar a finals de gener, la seva finalització estava prevista en tres mesos -finals d’abril- i, com a mínim, acabaran amb més d’un mes de retard.

Continuen les obres de la Gran Via entre la Rambla i l’avinguda de Barberà / VÍCTOR CASTILLO

En aquest cas, s’eixamplaran les voreres de la cruïlla, que tindran més zona verda i espais d’estada. Aquest espai serà de plataforma única, amb la qual cosa es vol intentar regular i pacificar el trànsit, també amb nous semàfors i senyals de trànsit. El pressupost és de pràcticament 266.000 euros.

Zona verda al carrer de l’Illa

D’aquí a un mes aproximadament està previst que acabin les obres de transformació de l’antiga zona blava del carrer de l’Illa en una zona verd. Els treballs van començar el febrer i es preveu que durin quatre mesos, de manera que van segons el calendari previst. Seran 2.400 metres quadrats d’espai de passeig i estada, amb nous arbres que faran de barrera i separació respecte al trànsit de la Gran Via.

Ja s’està col·locant el paviment. El pressupost és de pràcticament 337.000 euros.

El que era aparcament de zona blava, al carrer de l’Illa, serà una zona naturalitzada / VÍCTOR CASTILLO

Obertura del pati de l’Artèxtil

També s’estan duent a terme les obres per obrir el pati de l’Artèxtil al carrer de Quevedo, on igual que al Taulí ja s’ha suprimit el pas soterrat. Tant en aquest carrer com al tram d’Alfons Sala, al costat de la fàbrica, s’hi plantaran arbres. Les obres van començar el mes de febrer i es preveu que acabin al cap de cinc mesos, el juliol. Tenen un cost d’uns 425.500 euros.

L’obertura del pati de l’Artèxtil també comportarà reformar el carrer de Quevedo / VÍCTOR CASTILLO

Nova placeta de Calassanç Duran

Actualment també s’estan fent obres de pacificació de la placeta del carrer de Calassanç Duran, entre Güell i Ferrer i Gorina i Pujol.

La placeta de Calassanç Duran passarà a ser de plataforma única / VÍCTOR CASTILLO

S’ampliarà la zona verda i hi haurà nous jocs infantils. Les obres van començar al març i s’espera que s’acabin entre agost i setembre, després de cinc mesos. S’hi inverteixen uns 286.000 euros.

Hospital Parc Taulí

Les primeres obres que ja han acabat són les del davant de l’hospital Parc Taulí. S’ha suprimit el pas soterrat i eixamplat el que hi ha en superfície, la qual cosa també ha permès guanyar espai de vorera per als vianants. S’hi han invertit poc més de 182.000 euros.

Alcalde Ribé i ronda d’Orient, aviat

En total són 10 els projectes previstos per pacificar i naturalitzar la Gran Via. A part dels sis ja esmentats, en el segon semestre de l’any es preveu que en comencin quatre més. De nord a sud, seran les obres previstes al carrer de l’Alcalde Ribé, que comptarà amb 4.100 metres quadrats d’espai renovat, nous arbres i un carril bici. S’hi destinaran uns 732.000 euros. També durant el segon semestre de l’any es preveu que comenci la pacificació de la ronda d’Orient, en el tram del davant del tanatori.

Això permetrà connectar de manera més natural l’equipament amb la pineda que hi ha al davant i que actua de balcó del riu Ripoll. En aquest cas, el pressupost és de prop de 322.000 euros i les obres haurien de durar quatre mesos. De cara al 2024 hi ha previst un projecte per naturalitzar l’exterior de Fira Sabadell, amb més verd, bancs per seure i espais d’ombra. S’hi destinaran uns 325.000 euros.

Primer adeu a un pas soterrat de la Gran Via

Comentaris
To Top