Ciutat

Els Bombers de Sabadell es distingeixen en el rescat d’accidents de trànsit

L’equip sabadellenc participarà en el World Rescue Challenge 2023 de Lanzarote

L’equip de Sabadell dels Bombers de la Generalitat es va proclamar campió la setmana passada de la XVII edició del Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico. El certamen, organitzat per la Asociación Profesional de Rescate en Accidentes de Tráfico (APRAT), es va desenvolupar entre els dies 7 i 9 de juny a les instal·lacions del Palau d’Exposicions i Congressos de Sevilla.

Aquesta primera posició dona a l’equip sabadellenc l’accés directe al World Rescue Challenge 2023, que se celebrarà el proper mes d’octubre a Lanzarote.

L’equip sabadellenc ha participat en una edició amb 22 equips, que han hagut de realitzar dues maniobres: la ràpida, on l’equip ha de rescatar una víctima no estable en un màxim de 12 minuts, i l’estàndard, on s’ha d’alliberar una víctima estable amb un temps màxim de 20 minuts.

Segona distinció en els últims mesos

Més enllà de la classificació general i pel que fa a la resta de premis, en la categoria de la maniobra ràpida l’equip de Sabadell va quedar en primera posició. En la categoria de la maniobra estàndard el GROS i Sabadell van aconseguir la primera i la segona posició, respectivament. El comandament de l’equip de Sabadell també va ser el millor en l’actuació dels comandaments i en la categoria de sanitaris. Com a equip tècnic, el cos sabadellenc es va endur la segona posició.

Els equips de Sabadell, el GROS i del Vendrell van ser els tres millors equips classificats en el XVIII Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat que es va celebrar, entre els dies 17 i 21 d’abril, a les instal·lacions del l’ISPC (Institut de Seguretat Pública de Catalunya).

Comentaris
To Top