Oci i cultura

El grup sardanista Mirant al Cel clou el seu 75è aniversari “amb una nit inoblidable”

La Colla Mirant al Cel va cloure la celebració del seu 75è aniversari amb un concert i el lliurament de premis del primer concurs de composició de sardanes de l’entitat, divendres a la nit al Teatre Principal de Sabadell. A l’acte, la Cobla Principal del Llobregat va interpretar, entre altres peces, les sis sardanes finalistes del certamen, en què es van presentar una trentena de propostes.

Des de l’entitat remarquen l’alt nivell de totes les composicions, que van fer passar “una vetllada magnífica a tot el públic” i “una nit inoblidable”, juntament amb “les extraordinàries exhibicions” de punts lliures de les colles Cabirols i Mirant al Cel, ambdues Campiones de Catalunya en aquesta modalitat.

Per altra banda, la cobla va interpretar la primera i l’última de les sardanes dedicades a la Colla Mirant al Cel: la més antiga, composta el 1949 per Agustí Borgunyó, i la més recent, d’Enric Ortí, de 2022. A més, la formació musical va oferir una adaptació de l’obra Carmen, de Georges Bizet i amb arranjament de Max Havart, com a preludi de l’entrega de premis als finalistes i als guanyadors.

Els guanyadors del concurs van ser Martí Delgado, Cesc Corominas i Salvador Brotons. Els finalistes van ser Lluís Alcalà, Mariela Finet i Xavier Ventosa.

Comentaris
To Top