Ciutat

Sabadell agilitza els tràmits per facilitar l’arribada d’empreses al riu Ripoll

La modificació del Pla d’Ordenació també pretén facilitar la rehabilitació i posada en ús dels edificis patrimonials

Empreses a l'entorn del riu Ripoll / D.S.

El ple de l’Ajuntament de Sabadell ha aprovat aquest divendres en sessió extraordinària un tràmit que permetrà agilitzar l’arribada d’empreses al riu Ripoll. Concretament, s’ha aprovat una modificació puntual del Pla d’Ordenació de Sabadell, que facilitarà la tramitació administrativa perquè les activitats s’hi implantin amb més facilitat i millor integració paisatgística i ambiental.

La normativa regula les zones industrials i terciàries del riu Ripoll, i amb aquest canvi es vol simplificar la regulació per facilitar l’arribada d’empreses, actualitzar les exigències de sostenibilitat a les noves activitats, incorporar nous usos complementaris i compatibles amb la indústria com bars i restaurants, espais d’oficines o oci diürn, i afavorir una millor integració de les intervencions en l’entorn del Ripoll.

Aquelles empreses que es vulguin instal·lar al riu, segons l’Ajuntament, hauran de complir amb els criteris de sostenibilitat actualitzats al context del Ripoll. “Els negocis que s’hi vulguin implantar hauran de tenir en compte la qualitat del paisatge a més dels criteris de sostenibilitat exigits”, afirma el consistori.

La modificació del Pla d’Ordenació també pretén facilitar la rehabilitació i posada en ús dels edificis patrimonials evitant el seu abandonament i degradació, com són els casos del molí d’en Torrella o d’en Mornau, per exemple.

Missió: donar usos als molins del riu Ripoll per no perdre’ls

Comentaris
To Top