Diners

Cerba inverteix més de quatre milions d’euros en el nou Core

El nou laboratori, ubicat a les oficines centrals de Cerba / V. CASTILLO

El laboratori d’anàlisi clínic sabadellenc ha invertit més de quatre milions d’euros en les noves instal·lacions de 900 m2, on hi ha ubicat el nou laboratori Core.

Amb aquest nou espai, l’empresa aconsegueix centralitzar i integrar l’activitat assistencial més sol·licitada i automatitzada dels serveis de l’àrea de preanalítica, bioquímica, immunologia i hematologia. “Millorem en tecnologia, i això ens permetrà dedicar més recursos humans a sectors com la genètica, que és el futur”, apunten fonts de l’empresa dirigida per Miquel Perellada.

Amb la posada en marxa d’aquest nou Core –encara queda per conèixer què s’hi ubicarà en l’antic laboratori– es converteix en una de les cadenes amb una major capacitat productiva d’Espanya amb disset instruments analítics interconnectats. Entre aquests estris, vuit analitzadors de bioquímica i quatre d’immunoassaig, permetran fer 14.400 i 1.760 proves, respectivament, cada hora.

/ V. CASTILLO

“El nou disseny dels llocs de treball de l’àrea de preanalítica, juntament amb els nous circuits de les mostres, una cinta transportadors de les mostres i la incorporació de nous equips ens permeten augmentar l’automatització i millorar la traçabilitat de tots els tubs i contenidors de mostres”, afegeixen.

8.000 mostres diàries

En xifres, Cerba passa a tenir la capacitat d’analitzar 16.000 mostres diàries –en l’actualitat, n’analitza 8.000–, que provenen de diversos països, no només d’àmbit nacional, com són França, Portugal, Malta, Polònia i el Brasil, millorar-ne el rendiment fins a 3.000 tubs l’hora i disposar dels resultats en 24 hores.

Tot aquest nou laboratori, que significa el 80% de l’activitat, està format per unes 150 persones, dividides en dos torns. La resta, més d’un centenar, en els diversos centres propis de què disposa l’empresa sabadellenca.

/ V. CASTILLO

Comentaris
To Top