ESPORTS

El veterà Josep Colomè afronta amb “màxima il·lusió” el Campionat del Món de triatló

Josep Colomé va guanyar-se el passaport amb la seva victòria als Països Baixos / CEDIDA

El veterà triatleta sabadellenc Josep Colomé no sembla tenir sostre. Aquest diumenge serà un dels participants en el Campionat del Món en la distància half que se celebra a la ciutat de Lathi (Finlàndia) en la seva categoria de 70-74 anys. Colomé va guanyar-se el passaport després de la gran victòria assolida a l’Ironmann disputat a Hoorn (Països Baixos) fa uns mesos.

Ara, tindrà l’oportunitat de treure’s l’espina del seu debut en la mítica prova de Kona (Hawaii) en l’edició del 2022, quan va haver d’abandonar per uns problemes tècnics amb la bicicleta. Allò, però, li ha servit d’experiència i ha decidit viatjar a l’aeroport de Hèlsinki amb la seva pròpia bici. “S’han de fer una sèrie de tràmits una mica enrevessats, però considero que val la pena. Conec la meva màquina i així puc evitar sorpreses negatives”, explica.

En aquest Campionat del Món de triatló participaran un total de 3.000 corredors, dels quals 55 ho faran en la seva categoria. “Hi haurà els millors de diferents països i desconec les meves possibilitats. Com he dit sempre, la meva victòria és estar a la línia de sortida i el meu objectiu serà acabar”.

Sis hores

Durant l’estiu s’ha preparat a fons i la seva previsió és cobrir el recorregut en unes sis hores. Cal recordar que la distància half són 1.900 metres nedant, 90 km en bicicleta i una Mitja Marató per rematar-ho. “La il·lusió és màxima i això no m’ho treu ningú”, diu. La prova començarà a les 8 hores de diumenge, les 10 h a Catalunya.

Comentaris
To Top