Oci i cultura

L’associació d’artistes de Sabadell vol recuperar la nau Cellers com a espai d’art contemporani

L’Associació d’Artistes Plàstics i Visuals de Sabadell (AAPVS) s’ha presentat en societat aquest diumenge de Festa Major. Ho ha fet amb un acte a la porxada de la nau municipal del carrer dels Cellers, 17 (Gràcia), la qual situen com a objectiu prioritari de la seva raó de ser: la volen recuperar com a centre d’art contemporani, un espai que asseguren que falta a la ciutat.

La presidenta de l’associació, Assumpció Oristrell, aquest diumenge / AINA TORRES

Mesos enrere, artistes vinculats a l’associació ja van presentar el Manifest per al Museu d’Art de Sabadell, l’abril del 2022, en el qual denuncien “l’abandonament del museu per part de l’Ajuntament” i reclamen repensar la situació museística local. Paral·lelament, i en això s’ha centrat l’esdeveniment d’aquest diumenge, reclamen disposar d’un espai per mostrar l’art contemporani que es fa des de Sabadell.

Jordi Plana i Enric López han ofert una performance / AINA TORRES

La presidenta de l’associació, Assumpció Oristrell, ha explicat que volen recuperar la nau de Cellers -que els anys 90 ja havia sigut un espai de creació i exposició artística- perquè “és una llàstima que una nau que es va fer per mostrar l’art estigui plena de trastos i no serveixi per a res més”. Actualment, ha afegit, s’utilitza com a magatzem municipal, funció que creuen que podria complir qualsevol altra nau.

Mostra d’art a la presentació de l’associació / AINA TORRES

En canvi, des de l’AAPVS aposten per aquest indret per la distribució que té: planta baixa, altell on es podrien fer xerrades i activitats i una nau diàfana que permetria fer una mostra d’art contemporani, el tipus d’espai que afirmen que els manca a la resta de museus i d’espais del municipi.

Comentaris
To Top