Ciutat

VÍDEO | Com serà el simulacre d’emergència a Sabadell?

Cinc milions de persones rebran el missatge al telèfon mòbil

Aquest dijous, tots els telèfons mòbils intel·ligents amb cobertura a la demarcació de Barcelona, inclosos els de Sabadell, rebran un missatge de prova del sistema d’alertes de Protecció Civil de la Generalitat. L’assaig tindrà lloc entre les 10 del matí i les 13 h a les comarques del Barcelonès, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Maresme i Baix Llobregat, i serà el de major abast de població que s’ha fet fins ara a Catalunya.

Gairebé cinc milions de persones rebran el missatge. L’objectiu de l’enviament massiu de missatges és testejar el sistema d’alertes i familiaritzar la població. El text serà el següent: “PROVA D’ALERTA DE PROTECCIÓ CIVIL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA. ÉS UN SIMULACRE. No truquis al 112. En una emergència real rebries instruccions per protegir-te”. A la nostra ciutat, l’avís arribarà a les 12 del migdia.

Els missatges s’identifiquen clarament perquè van encapçalats pel text “Alerta de Protecció Civil”, o bé pel text “Alerta presidencial”, en funció de la configuració del mòbil, i es mantenen en pantalla fins que es prem el botó “acceptar”.

El so és fort i estrident, diferent de la resta de sons dels dispositius, i la notificació també va acompanyada de vibració. En el moment de la prova tots els telèfons mòbils sonaran i vibraran de forma simultània, encara que estiguin en silenci.

Les persones que, per raons de feina o bé per tenir una sensibilitat alta a certs sons, no vulguin rebre’l, hauran de posar el telèfon en mode avió o apagar-lo.

Les proves es duran a terme en diferents hores:

A les 10 del matí als municipis de les comarques del Vallès Oriental, Maresme, Sant Adrià del Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet
A les 11 h seran els telèfons mòbils de Barcelona
A les 12 h als municipis dels Vallès Occidental
A les 13 h als del Baix Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat
Tots els telèfons mòbils intel·ligents que estiguin a la zona, i també tots els d’aquelles persones que hi estiguin de pas per carretera o ferrocarril, rebran l’alerta al mòbil

Comentaris
To Top