ESPORTS

El lateral del CE Sabadell, Pau Fernàndez, pot emular Josep Parellada com a internacional juvenil

Josep Parellada, el tercer per l'esquerre a dalt, entre el porter Pereira i Paquito en un onze del Sabadell 82/83 / CEDIDA

No és gaire habitual veure la relació entre jugadors del Centre d’Esports i les seleccions estatals. Aquesta setmana s’ha conegut la convocatòria del defensa del juvenil, Pau Fernàndez, per la concentració que farà la selecció sub-19 a Alacant entre 9 i 15 d’octubre.

El lateral esquerrà va arribar la temporada passada al Centre d’Esports procedent de l’Igualada per jugar a la Lliga Nacional, però en el tram final de la competició va fer el salt a Divisió d’Honor i fins i tot va marcar un gol important davant l’Ebro que certificava la salvació virtual del conjunt arlequinat. Ara, ha vist recompensat el seu excel·lent inici de temporada amb la trucada del seleccionador nacional José Lana. Curiosament, la seva germana, Jana, jugadora del FC Barcelona, ha estat internacional en totes les categories inferiors.

Pau Fernàndez podria emular, si finalment debuta amb el combinat estatal, a un altre lateral esquerre, Josep Parellada, qui va arribar a ser internacional juvenil després de debutar, amb només 18 anys, al primer equip del Centre d’Esports. Va ingressar en la temporada 81/82 i en la següent va agafar encara més protagonisme i això va propiciar la trucada de la selecció, actuant en diversos partits oficials. Una recompensa personal en una campanya per oblidar en l’aspecte col·lectiu perquè el Sabadell va baixar a Segona B després d’una segona volta desastrosa, amb problemes esportius, econòmics i institucionals.

En la seva època al Centre d’Esports, va compartir vestidor amb jugadors com Pereira, Tanco, Paquito, Camaño, Sala, Lino, Zambrano, Roberto, Peters, Santi o Loren. Parellada va militar també posteriorment en el Deportivo Aragón i Manlleu per retirar-se jove del món del futbol.

Comentaris
To Top