Ciutat

Més de 4.000 dosis per immunitzar els nadons contra el VRS

Salut impulsa una campanya per immunitzar els bebès fins a 6 mesos

Aquest passat dilluns va arrencar la primera campanya d’immunització que es fa a Catalunya contra el virus respiratori sincicial (VRS), principal causant de la bronquiolitis en infants. Els Centres d’Atenció Primària (CAP) i hospitals del Vallès Occidental han rebut ja les primeres 4.036 dosis per començar a immunitzar els nadons de la comarca.

El virus és altament contagiós i es dissemina amb les secrecions nasofaríngies de les persones infectades o mitjançant les gotes de saliva, constituint una de les principals causes d’hospitalització en infants menors de 5 anys, i ara Salut impulsa una campanya per immunitzar els bebès fins a 6 mesos.

La campanya es desenvolupa als centres d’atenció primària per als nadons nascuts entre abril i setembre de 2023. Les famílies rebran un SMS informatiu per demanar cita al CAP i en el mateix centre hospitalari (abans de l’alta) per als que neixin entre octubre de 2023 i març de 2024. L’administració de les dosis que ja han arribar serà progressiva, segons vagin naixent els infants i segons les famílies vagin demanant cita als seus CAP de referència.

L’any passat, a Catalunya, el VRS va causar 7.523 bronquiolitis en menors d’un any, amb 1.058 hospitalitzacions. En total, en la primera entrega, la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord, que inclou Sabadell, ha rebut ara 7.457 dosis: 1.152 per als CAP i hospitals del Vallès Oriental, 4.036 per al Vallès Occidental i 2.269 per al Barcelonès Nord i Maresme.

Comentaris
To Top