Ciutat

Els comuns reclamen posar fil a l’agulla al futur del tanatori de Sabadell

L'accés al tanatori actualment, amb la pineda al davant / VICTÒRIA ROVIRA

El 2027 s’acaba la concessió de la gestió del tanatori municipal i, des de Sabadell En Comú Podem, reclamen que s’obri el debat sobre com ha de ser la pròxima concessió

El tanatori, en una imatge d'arxiu / V. R.

El 2027 s’acaba la concessió de la gestió del tanatori municipal i, des de Sabadell En Comú Podem, reclamen que s’obri el debat sobre com ha de ser la pròxima concessió. Els comuns creuen que el Govern ja hauria d’estar posant fil a l’agulla a aquesta qüestió, per la qual cosa han registrat diverses preguntes formals a l’executiu local.

El portaveu de la formació, Joan Mena, recorda que fa anys que es parla de traslladar el tanatori al costat del cementiri, proposta que la mateixa alcaldessa, Marta Farrés, duia al seu programa electoral. Però el portaveu  subratlla que es va tard si es vol tenir aquest tema a punt el 2027, d’aquí a tres o quatre anys, segons el moment en què obrís. “Necessitem començar a treballar els tràmits [de la pròxima concessió] perquè requereixen un temps. Com a mínim ja l’hauríem d’estar licitant perquè és una tramitació feixuga”, apunta Mena. El sabadellenc explica que el Pla Director del Cementiri ja preveu la possibilitat de traslladar el tanatori al costat del cementiri, cosa amb la qual està d’acord perquè permetria disposar “d’un complex funerari, que és el que té sentit i s’està fent a les altres grans ciutats”.

En paral·lel a aquest canvi d’ubicació, segons els comuns també s’hauria d’obrir el debat sobre l’ús que tindria l’actual edifici del tanatori. “Serà un centre cívic, un espai cultural, oficines municipals?”, es pregunta Joan Mena, que reclama obrir un procés participatiu per detectar les necessitats dels barris de Nostra Llar i Covadonga, “que no tenen gaire espais relacionals”.

Dubtes sobre les obres d’ara

Aquests dies s’estan fent les obres de pacificació de la ronda d’Orient davant del tanatori. Sabadell En Comú Podem també ha preguntat al govern sobre el sentit de fer aquests treballs, sense saber de què serviran si després el tanatori marxa d’allà. Els comuns també volen saber si s’ha elaborat un pla de mobilitat específic per aquesta zona de la ciutat a conseqüència de les obres que s’hi estan fent, pressupostades en uns 320.000 euros.

En resposta a les seves paraules, fonts municipals confirmen la seva voluntat de traslladar el tanatori, tal com es va anunciar durant la campanya electoral. Destaquen que és un procés en el qual s’ha començat a treballar, però que va per llarg. Ja que existeix una concessió en marxa.

Comentaris
To Top