Ciutat

La Fiscalia manté la petició de 24 anys de presó pel ‘crim de les bessones’ de Can Llong

La fiscalia manté la petició de 24 anys de presó pel ‘crim de les bessones’ de Can Llong

“Van planificar l’assassinat”. La Fiscalia i l’acusació particular mantenen la petició de penes per als tres acusats de matar el Pedro Fernández al barri de Can Llong de Sabadell el juliol del 2021. El ministeri públic demana 24 anys de presó per a Isaac Gil, autor confés dels fets, i una de les germanes bessones, Pilar Vázquez, i 24,5 per a la parella de la víctima, Dolores Vázquez, que podria considerar-se inductora del crim i no autora material.

El judici pel crim de Can Llong ha arribat al seu final i ara és el moment que el jurat popular determini si els acusats són culpables o innocents. Tant el ministeri públic com l’acusació particular apunten que queda demostrat que l’assassinat es va planificar i que el Pedro no va tenir possibilitat de defensar-se. I que tots tres acusats van participar en l’execució del crim. La defensa dels acusats continuen al·legant que no va ser un crim premeditat. L’advocat de l’acusat ha demanat una pena menor per homicidi sense agreujants i els atenuants d’obcecació i confessió.

Isaac i les germanes bessones netejant l’escena del crim de Can Llong / Telecinco

La víctima va rebre una dotzena de cops al cap i el rostre amb una pota de cabra a mans de Gil, fins la mort. Les germanes bessones, haurien participat, entre d’altres, en la neteja de l’escenari del crim i el pla per enterrar el cos en un bosc.

“La Loli no el volia matar, l’estimava”

Les defenses dels acusats neguen la premeditació del cas i, en el cas dels advocats de les bessones, neguen també la seva participació al crim. “Va ser una baralla entre homes“, exposa l’advocada de Dolores Vázquez. El lletrat de l’assassí confés Isaac Gil, sosté que l’acusat en cap cas va actuar amb premeditació i que va defensar-se en una baralla.

“Al Pedro no li van donar res: ni cloroform ni cap altra substància, no el van adormir”, exposa l’advocada de Dolores, que defensa que ella se l’estimava i que no el volia matar. “Ni cloroform, ni somnífer, ni cap missatge d’avís a Isaac”, afegeix la lletrada.

Per què van matar el Pedro? El mòbil del crim no està clar, però el fiscal sosté que els acusats odiaven la víctima, com ha quedat enregistrat a diverses grabacions de veu, a Whatsapp, que s’han presentat com a prova. El fiscal també posa sobre la taula que la causa fossin els presumptes maltractaments del Pedro –tot i que no hi ha evidències, lesions, denúncies o testimonis–, la gelosia de la Loli o un motiu econòmic. “No ho sabrem mai, perquè els acusats només han volgut respondre a les preguntes de les seves defenses”, lamenta. “Va voler simular que el Pedro era un maltractador“, afegeix l’acusació particular.

Què va passar?

Els fets van tenir lloc la nit del 9 al 10 d’agost de 2021 en un pis del carrer Porto, al barri de Can Llong. La víctima, el Pedro Fernández, dormia al domicili de la seva parella, Dolores Vázquez, quan va arribar la germana bessona, Pilar Vázquez, i la seva parella, Isaac Gil. L’Isaac i el Pedro no tenien una bona relació. I la víctima mantenia una relació tòxica amb la Loli. L’home va colpejar la víctima al cap amb una pota de cabra, sense que es pogués defensar. Tot i intentar fugir pel replà de la quarta planta, l’agressor el va perseguir pel portal i el va agredir amb fins a 12 cops al cap i a la cara, que li van causar un traumatisme cranioencefàlic amb hemorràgia interna.

Les dues dones van baixar fins el pis inferior per cobrir el cos ja mort amb una manta, pujar-lo amb l’ascensor al pis de dalt i amagar-lo, amb la finalitat de traslladar-lo a un bosc, on preveien enterrar-lo. També van netejar el rastre de sang i del crani que havien quedat escampats pel terra i les parets.

Comentaris
To Top