Ciutat

La borrasca ‘Aline’ arriba a Sabadell

Els ruixats es preveuen sobretot a partir de la tarda

El temps ha experimentat aquest dijous un canvi brusc, amb pluges a tot el territori català. La borrasca Aline deixarà durant la jornada a tota la península un fort temporal amb ratxes de vent properes als 100 quilòmetres per hora, intenses pluges, fort onatge i les primeres neus de la tardor a muntanyes del nord, segons la ha avisat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

El primer temporal de la tardor es fa notar especialment a la tarda a Catalunya, amb pluges generalitzades, vent i temporal marítim. Protecció Civil ha activat aquest matí l’alerta del pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses i també per acumulacions destacades; l’alerta del pla VENTCAT per fort vent; i l’alerta del pla PROCICAT per fort onatge a tot el litoral català.

Com es pot veure en el mapa del Meteocat, els ruixats impactaran el Vallès Occidental i Sabadell a última hora del dia, a partir de la tarda i al llarg de la matinada de dijous a divendres. Com és habitual en aquest tipus d’episodis, Protecció Civil ha demanat precaució a tota la ciutadania i evitar desplaçaments en les hores de més inestabilitat climàtica.

Es demana a la població molta prudència en la mobilitat a les zones que es poden veure afectades per les fortes pluges, i sobretot allunyar-se de rieres i zones inundables i evitar travessar-les a peu o amb vehicle. Pel que fa al vent, cal retirar qualsevol objecte de terrasses o façanes que pugui caure, i extremar les precaucions en les activitats a l’aire lliure sobretot en zones boscoses i espais elevats. Finalment, quant a l’onatge, s’ha d’evitar acostar-se a les zones on trenquin fort les onades per evitar caure i ser arrossegats.

Comentaris
To Top