Ciutat

La Marató premia un projecte de l’Institut d’Investigació del Taulí sobre salut cardiovascular

Durant els propers, el Taulí treballarà conjuntament amb l’Hospital Clínic, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària i l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona per trobar respostes i oferir un abordatge integral de la salut cardiovascular

La Fundació La Marató de TV3 ha donat a conèixer els projectes de recerca que rebran finançament dels fons recaptats durant la 31ª edició de La Marató, dedicada a la salut cardiovascular, entre els quals hi ha un projecte de l’Institut d’Investigació i Innovació de l’Hospital Parc Taulí (I3PT). El grup de recerca de les infeccions comunitàries i relacionades amb l’atenció sanitària de l’I3PT, liderat pels investigadors Òscar Quijada i Oriol Gasch, ha estat premiat amb una beca de 399.055 euros; i durant els propers, treballarà conjuntament amb l’Hospital Clínic-IDIBAPS, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) i l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB) per trobar respostes i oferir un abordatge integral de la salut cardiovascular.

El projecte ha estat seleccionat, entre un total de 186 que es van presentar, a través d’un procés d’avaluació internacional, de contrastat rigor i transparència, coordinat per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), del Departament de Salut.

La Marató, sobre salut cardiovascular

Les malalties cardiovasculars, que inclouen les que afecten el cor i els vasos sanguinis, són actualment la principal causa de mort al món i un dels problemes de salut pública més rellevants. Segons estimacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), cada any provoquen la mort de 18 milions de persones, les quals representen el 32% del total de defuncions mundials.

Per tal de trobar solucions i impulsar la recerca científica d’aquestes patologies, la Fundació La Marató de TV3 ha guardonat 71 grups de recerca en malalties cardiovasculars amb un total de 11.296.936 euros. Amb aquesta quantitat recaptada es podran dur a terme 37 projectes de recerca que aportin avenços en la prevenció, el tractament i el pronòstic d’aquestes malalties amb l’objectiu de millorar l’esperança i la qualitat de vida de les persones que conviuen amb un problema de salut cardiovascular.

Comentaris
To Top