Ciutat

Simulacre aeri a l’Aeroport de Sabadell

L’actuació és habitual i es realitza periòdicament

/ V. CASTILLO

L’Aeroport de Sabadell i Protecció Civil de la Generalitat han organitzat un simulacre d’accident aeri seguint el programa d’exercicis i simulacres previstos per al 2023.

Amb aquest exercici s’ha comprovat i avaluat la capacitat de resposta davant d’una emergència, així com l’efectivitat i la coordinació dels diferents organismes implicats, amb l’objectiu de minimitzar les conseqüències que podrien derivar-se d’un accident aeri. Així mateix, s’ha comprovat la integració de la nova edició del Pla d’Autoprotecció d’Aena a l’Aeroport, que s’ha actualitzat incloent els espais nous de les instal·lacions, amb el Pla Especial d’Emergències Aeronàutiques a Catalunya (AEROCAT).

L’exercici ha simulat l’accident d’una aeronau que ha sortit de la pista amb excés de velocitat i ha col·lidit amb un helicòpter que estava fent una prova de brúixola en una posició d’estacionament al costat dels hangars de la zona oest de l’aeroport. Com a conseqüència de la col·lisió, les dues aeronaus s’han incendiat i els seus ocupants han resultat ferits de diversa consideració.

/ CEDIDA

Els Bombers de la Generalitat hi han desplaçat sis dotacions terrestres i dos comandaments, amb un total de 16 efectius, entre els quals hi ha els bombers voluntaris membres del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM). El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès a 6 afectats/des i ha desplegat més de 15 professionals i un total de 7 unitats, entre elles: 1 helicòpter medicalitzat, 1 Unitat de Suport Vital Avançat (SVA), 1 Unitat de Suport Vital Bàsic (SVB), 1 Vehicle d’Intervenció Ràpida (VIR), 1 Equip de Comandament Operatiu (ECO), 1 Comandament, i la Unitat de Coordinació Operativa (UCO).

Els Mossos d’Esquadra, que formen part del grup d’ordre, han participat a l’exercici amb 8 efectius. Els Mossos han format part del Centre de Comandament Avançat (CCA) i han participat en el suport a les víctimes en coordinació amb la resta de serveis d’emergència. Els efectius de la Guàrdia Civil han intervingut en l’exercici amb 5 agents i 2 vehicles, que han marcat el perímetre de seguretat de la zona restringida i han controlat els accessos a les instal·lacions i el funcionament correcte de la seguretat operacional de l’aeroport. Per la seva banda, la Policia Nacional ha participat en el simulacre amb la presència de dos efectius.

Comentaris
To Top