Ciutat

El Taulí realitza amb èxit una operació pionera a un nounat

El nadó, prematur, patia una obstrucció intestinal i se’l va haver d’intervenir després del part, en una operació sense precedents a l’hospital sabadellenc

Família i equip assistencial, al Taulí / CEDIDA

L’equip de cirurgia pediàtrica de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell  va realitzar amb èxit una laparoscòpia abdominal a un nounat prematur  de 35 setmanes i 1,9 kg que patia una oclusió intestinals que li impedia alimentar-se després del seu naixament.

El nounat estava essent controlat pels professionals del centre hospitalari, ja que la Unitat de Diagnòstic Prenatal ja li havia detectat aquesta malformació congènita durant una revisió intestinal.

Una cirurgia poc invasiva

Les doctores Clara Esteve i Paula J. Arriba van practicar-li la operació, mínimament invasiva i realitzda amb material de 3 mm, i van convertir-se en les primeres professionals del Taulí en desenvolupar aquest tipus de cirurgia. Com fa saber l’hospital, l’èxit de la operació va aconseguir-se gràcies a la tasca i la rapidesa de tot l’equip multidisicplinari –format pels serveis de cirurgia pediàtrica, anestesiologia, infermeria i diagnòstic prenatal–.

El nadó es recupera actualment en estat favorable a l’UCI Neonatal i fonts del Taulí han fet saber que aviat se li donarà l’alta i podrà marxar cap a casa.

2.000 naixaments el 2022

Precisament, aquest divendres se celebra el Dia Mundial del Prematur. Durant l’any 2022, al Parc Taulí van néixer 2.001 nadons, dels quals un 6% van ser prematurs; i d’aquests, un total del 20% van ser grans prematurs, és a dir, que van néixer amb menys de 32 setmanes de gestació.

Ens colem a quiròfan: qui hi ha darrere les operacions més pioneres del Taulí?

Comentaris
To Top