Ciutat

La grip i els virus fan pujar la mortalitat a Sabadell

cementiri

El gener és el mes amb més defuncions a Sabadell i voltants, segons dades de la funerària Torra

/ VICTOR CASTILLO

Gener és el mes amb més mortalitat a Sabadell. Segons les dades de la funerària Torra, les defuncions el primer mes de l’any representen el 10,1%. El 2023, van morir  315 persones al gener. “El tanatori té les mateixes incidències que cada any per aquestes dates.

La grip, i les seves conseqüències són les habituals entre desembre i febrer”, apunta Xavier Pons, gerent de la funerària. I això té incidències als tanatoris de Catalunya: “Es demoren les incineracions, dos forns són insuficients per una població de 250.000 habitants”, apunta el gerent, referint-se a la població de Sabadell i els seus voltants. Juny, en canvi, és el mes que acumula una menor mortalitat, amb dades de fins al 2016. De fet, la diferència entre el mes de gener i juny és del 36%.  

El 2023, menys defuncions

La mitjana de mortalitat a Sabadell i els seus entorns , segons els registres de Torra, se situa en 3040 defuncions anuals. Les variacions anuals són irrisòries, a excepció de l’any 2020 a causa de la pandèmia de la Covid. Aquell any, Torra va fer 3.600 serveis, un 21,7% més que l’any 2023. De fet, l’any passat es consolidava com l’any amb menys serveis a Torra des del 2016. 

En concret, l’any de la pandèmia tancava com l’any amb més mortalitat a Sabadell a causa de la pandèmia (2.200). Mai abans s’havien superat els 2.000 casos. L’any 2022 –les darreres xifres oficials– Sabadell deixava enrere els efectes més nocius de la Covid i les defuncions queien un 13,5%, amb 1.903 morts anuals.

La natalitat a Sabadell, sota mínims

Comentaris
To Top