Oci i cultura

Cineclub i la Fundació Bosch i Cardellach organitzen un cicle de cinema i pintura al febrer

Els films, tots de grans directors, es projectaran els dijous de febrer

El film 'National Gallery' / CEDIDA

Dues entitats històriques de la ciutat, la Fundació Bosch i Cardellach i Cineclub Sabadell, col·laboren per a impulsar un cicle de cinema a l’Imperial. En aquesta ocasió, seran quatre pel·lícules amb una temàtica en comú, la pintura. Els films, tots de grans directors i dècades diferents, es projectaran els dijous de febrer.

Aquest dijous, la primera pel·lícula del cicle serà Lust for life (1956), de Vincente Minnelli, a les 20h i a les 22.30h.

El 15 de febrer serà el torn de National Gallery (2014), de Frederic Wiseman, a les 21h. La sessió acollirà una presentació del pintor i professor d’art Jesús Led.

El 22 de febrer, F. for Fake (1973, Fraude), d’Orson Welles, a les 20h i a les 22.30h.

El 29 de febrer, Las paredes hablan (2022), de Carlos Saura, a les 20h i a les 22h. El fotògraf i encàrregat de la fotografia fixe de grans pel·lícules Oscar Fernández, que va ser amic íntim de Saura, presentarà la pel·lícula.

Per acabar, el 6 de març a les 19h, la seu de la Fundació Bosch i Cardellach acollirà una conferència de cloenda, Pintura i cinema: contactes, tributs i diferències, a càrrec de l’historiador i crític d’art Joan Maria Minguet.

“Que col·laborin dues entitats conegudes, amb història, per desgràcia tampoc passa tant. En aquesta ocasió, sí”, comenta el director del Cineclub Sabadell, Esteve Badia. Sobre les pel·lícules del cicle, afirma que “no tenen res a veure les unes amb les altres”, tot i que sí que tenen comú la qualitat i que estan dirigides per grans cineastes.

Comentaris
To Top