Oci i cultura

El Cinema Imperial acull ‘Canigó 1883’, sobre el poeta Jacint Verdaguer

Hi ha projeccions confirmades fins al 13 de febrer

Escena de la pel·lícula 'Canigó 1883'

El Cinema Imperial de Sabadell acollirà l’estrena de Canigó 1883. La llegenda pirinenca de Jacint Verdaguer a partir del 9 de febrer amb dues projeccions diàries confirmades fins al dimarts dia 13.

Dirigida per Albert Naudín. Es tracta de la segona part del díptic iniciat per Maleïda 1882, al voltant de les excursions del poeta pel Pirineu durant els estius del 1882 i 1883, i que són l’origen i la inspiració del seu gran poema èpic Canigó.

A diferència del llargmetratge precedent, a Canigó 1883 s’explica la història des de la ficció. L’actor Lluís Soler, gran coneixedor de la vida de Verdaguer, torna a interpretar-lo. El repartiment es completa amb Santi Pocino, que dona vida al Verdaguer més jove, Sílvia Bel, que interpreta la fada Flordeneu, i Xavier Boada, en el paper de Jaume Collell, l’amic íntim de Verdaguer.

La pel·lícula d’Albert Naudín va arribar a les sales de cinema el 26 de gener després del seu pas per el Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló. Barcelona, Manresa, Andorra la Vella, Vielha, La Garriga, Terrassa, Vic i Olot també han estrenat o estrenaran la pel·lícula. Properament s’anunciaran les estrenes a Sant Cugat, Girona i Figueres.

Comentaris
To Top