Ciutat

Desmantellen un grup criminal que revenia material robat valorat en més de 4 milions d’euros

Els Mossos van fer entrades en magatzems de Sabadell, Barcelona i Montcada i Reixac

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un grup criminal que revenia material robat valorat en més de 4 milions d’euros. En total, s’han detingut nou persones i s’ha recuperat material que es volia enviar al nord d’Àfrica o el mercat il·lícit espanyol. Durant les entrades per detenir-los -que es van fer als seus domicilis i en magatzems de Sabadell, Barcelona i Montcada i Reixac– es van intervenir 7.000 euros en efectiu, una màquina comptadora de diners i un kit de comprovació d’or. A més, també es van intervenir peces de roba de marques de luxe i diversos vehicles i es va poder constatar que s’havien comprat un immoble amb 150.000 euros en efectiu.

Els nou detinguts tenen entre 43 i 57 anys, i portaven un estil de vida “força ostentós”, segons els Mossos. Estan acusats de delictes de receptació i pertinença a grup criminal dedicat a revendre material robat a Barcelona, provinent tant de delinqüents comuns com de grups especialitzats. Segons explica la policia catalana, la investigació va començar quan es va localitzar una furgoneta amb material sostret en el marc del Pla Tremall contra la multireincidència a Barcelona.

Arran de la identificació del conductor d’aquesta furgoneta al barri d’Horta, es van detectar diversos pisos gestionats pel grup criminal, on els delinqüents acudien per vendre el que robaven.

Material trobat

El grup comprava el material robat per un valor molt inferior als autors del robatori, i posteriorment el revenia obtenint un ampli marge de benefici. A més, també revenia material robat de grans magatzems per part de lladres més especialitzats.

Els Mossos van poder recuperar ordinadors portàtils, un centenar de telèfons mòbils, aparells electrònics i domèstics en caixes per estrenar (drons, càmeres personals, cafeteres i fregidores d’aire) joies, més de 100 ulleres d’òptica i colònies de luxe, entre d’altres objectes.

Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 9 de febrer, la investigació continua oberta i els Mossos no descarten noves detencions.

Comentaris
To Top