Ciutat

VÍDEO | Dispositiu policial a la plaça d’Espanya amb 40 identificats

Policia Municipal, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional han actuat conjuntament

La setmana passada, la plaça d’Espanya de Sabadell va ser l’epicentre d’una actuació policial conjunta, amb la participació de Policia Municipal, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional. El dispositiu dels tres cossos de seguretat va tenir presència en comerços de l’entorn de l’emplaçament i a l’interior de l’estació de Rodalies del nord de la ciutat.

L’operatiu, desenvolupat durant el dijous a la tarda, va finalitzar amb una quarantena de persones identificades i una vintena de denúncies per tinença de substàncies, segons va informar el consistori. En el lloc va intervenir la unitat especialitzada en la detecció de drogues. A més, quatre establiments van ser inspeccionats per Inspecció de Treball i la policia administrativa de Policia Municipal.

Amb tot, però, no hi va haver persones detingudes.

Accions habituals

Es tracta d’accions que s’han anat efectuant regularment a Sabadell i, de fet, el consistori preveu que es repeteixin en els pròxims mesos de forma periòdica. Un dels últims precedents amb característiques similars va ser durant la Festa Major, quan es va fer un dispositiu també amb Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Policia Municipal a les estacions de Renfe de la ciutat.

Aleshores, l’operatiu va acabar amb prop d’un centenar d’identificacions per tinença de substàncies estupefaents o armes prohibides.

Més incautacions a l’espai públic

Segons dades de l’últim informe policial de la Policia de Sabadell, les incautacions per tinença de drogues i armes han augmentat en els darrers anys. Entre el 2019 i el 2022, les confiscacions totals d’armes a Sabadell van passar de 43 a 57 casos. Un augment que també resulta notable pel que fa a la possessió de drogues en la via pública.

En el mateix període, la xifra va passar de 632 intervencions policials abans de la pandèmia fins a les 823 de l’última memòria, amb dades del 2022. Un increment de més d’un 30% a la nostra ciutat.

La Policia intervé drogues i armes blanques en un operatiu per a la Festa Major de Sabadell

Comentaris
To Top