Ciutat

La pluja altera els plans de la 128a Romeria de Sabadell a Montserrat

El primer tram es farà amb tren i es descarta fer tot el recorregut a peu

Foto de grup de la 127a Romeria, l'any 2023 / CEDIDA

La previsió de pluja anunciada per aquest dissabte, 9 de març, ha fet activar el ‘pla B’ de la 128a Romeria de Sabadell a Montserrat, organitzada per L’Acadèmia de Sabadell i les parròquies de la Zona Pastoral de Sabadell.

Així doncs, el recorregut no es farà completament a peu i el primer tram, de Sabadell a Vacarisses, es farà amb tren. El punt de trobada és a les 8.45 h a l’estació de Rodalies (Renfe) Sabadell Centre. Des de Vacarisses (aprox. a les 10 h) sí que es preveu anar caminant fins a Monistrol de Montserrat i, des d’allà, el recorregut seguirà pel camí dels Tres Quarts per arribar al Monestir entre les 14 i les 15 h.

Enguany, totes les persones que caminin en la romeria hauran de portar un braçalet identificador al canell, que té un cost de cinc euros i cobreix l’assegurança i la coca a l’arribada. Es pot comprar a la secretaria de L’Acadèmia (carrer de Sant Joan, 20) o in situ en el moment de començar l’activitat.

El president de L’Acadèmia, Ramon Graells, preveu que durant tot el cap de setmana la romeria mobilitzi unes 600 persones entre les que hi arribin caminant, amb cotxe o autocar, i es mostra molt satisfet perquè “aquest any s’han inscrit més joves que mai”. Tot i que la pluja faci la guitza, cap queixa, perquè “fa falta” en aquest context de sequera.

Com és tradició, durant tot el cap de setmana es faran diferents activitats com el sopar de germanor i la pregària al Cambril de la Mare de Déu, totes dues coses dissabte. Entre altres activitats, diumenge es preveu fer el viacrucis (10.30 h, plaça de Santa Maria), la visita guiada al Museu de Montserrat (12.30 h) i l’eucaristia presidida pel bisbe Salvador Cristau (17 h).

Comentaris
To Top