Vallès

Desarticulats diversos grups que traficaven amb marihuana i haixix

Un frame del vídeo publicat pels Mossos de la intervenció. /Mossos

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat diversos grups criminals interconnectats a diferents zones properes a Barcelona entre les que figuren les ciutats vallesanes, Terrassa i Ripollet, i que es dedicaven al tràfic internacional de marihuana i haixix. En total, 18 persones han estat detingudes en una operació que va iniciar-se el 20 de febrer i que ha portat 21 escorcolls i ha decomissat fins a 500 quilos de droga.

Durant la intervenció, s’han desmantellat sis plantacions amb fins a 4000 plantes de marihuana i un laboratori de producció d’haixix trobat en un domicili de Terrassa i dedicat al tractament i compactació de pol·len de cànnabis per a la producció de peces d’haixix. També s’han trobat armes i més de 50.000 euros en diners en efectiu. El grup exercia també a zones del Vallès Oriental, el Barcelonès, el Baix Llobregat i l’Anoia i es dedicava a nodrir a grups petits que distribuïen la mercaderia per les diferents regions.

En el marc del dispositiu, el grup també va cometre frau elèctric per al funcionament del laboratori. En 8 inspeccions a domicilis i locals, es van detectar sis connexions fraudulentes que van comportar 1,45GWh d’energia defraudada. Això equival al consum d’una població superior als 400 habitatges i ascendeix a una quantitat per sobre dels 360.000 euros.

Comentaris
To Top