Ciutat

Obre una nova xurreria a la Creu de Barberà de la mà de dos comerciants històrics

El barri de la Creu de Barberà ha inaugurat una xurreria de la mà de dos comerciants històrics del barri, Mari Torrubia i Rafa Martos, amb més de 30 anys al barri amb la rostisseria ‘Com a Casa’. El nou local s’ha inaugurat a la plaça de Triana i torna als orígens del negoci, l’any 1973, quan el pare de Torrubia va començar a combinar la venda de xurros i pollastres a l’ast. “Des d’aleshores, el barri ha canviat molt. S’estan perdent negocis de tota la vida”, expressa Torrubia.

xurreria la churra Creu de Barberà

Després de 30 anys dedicats a la venda de menjar preparat, ara opten pel xurro i les porres artesanals i amb toppings per a tots els gustos. I ho fan preservant el model de negoci familiar. “Ens fa molta il·lusió quedar-nos al barri”, exposen. L’establiment es va inaugurar el passat cap de setmana i “ha tingut una bona rebuda”. “Volem exportar el mateix model que ens ha funcionat fins ara, que tot sigui artesanal”, exposen.

I és que han estat des de sempre vinculats al barri i al seu teixit comercial. Quan la Mari ajudava el seu pare a la botiga, l’any 1975, recorda que davant s’hi feia un recinte firal, on es muntaven circs, i atreia molts personatges del panorama musical. Per la seva botiga, van passar persones com Peret, Paco Marchena o Chiquetete. “El comerç fa barri, i celebrem quedar-nos al lloc que ens ha vist créixer”, exposen.

xurreria la churra Creu de Barberà

Comentaris
To Top