ESPORTS

Una greu errada desencadena una derrota molt perillosa del Sabadell a Tajonar (2-0)

Desencís absolut dels arlequinats entre l'alegria local / Lluís Franco

No ha pogut ser. Tampoc. I aquesta vegada sense pal·liatius. El Sabadell ha caigut a Tajonar de manera merescuda, després d’un pèssim partit. A la primera meitat ha malbaratat la millor ocasió per avançar-se i a la segona, una greu errada en la sortida de pilota ha desencadenat una derrota molt perillosa. Els arlequinats estan ara amb l’aigua al coll.

Després dels resultats de la jornada de dissabte, Osasuna Promesas i Sabadell afrontaven el partit com a una gran oportunitat de sortir de la zona de descens. Un autèntic duel directe, amb totes les lletres.

Finalment, Amelibia ha estat la gran novetat a l’onze arlequinat. El basc s’ha recuperat i ha format un trident a l’eix de la defensa juntament amb Pau Resta i Ricard Pujol. Des d’un inici s’ha notat l’enorme transcendència dels punts. Màxim respecte, por a fallar, imprecisions… El Sabadell no ha sabut aprofitar un parell d’errades locals en la sortida de pilota i Vladys tampoc ha estat encertat en una rematada. El filial navarrès només ha inquietat en una centrada que ha generat un parell de refusos molt perillosos dins de l’àrea. El nerviosisme estava a flor de pell en ambdós equips.

Fins al minut 37 no ha arribat la primera gran oportunitat del partit. David Soto ha trencat la línia defensiva local i afavorit per un rebuig, s’ha quedat tot sol davant Pablo Valencia, qui ha frustrat el 0-1 amb una intervenció impressionant. Ha estat el més ressenyable ofensivament d’una primera meitat marcada pels rampells i alternances i també l’escassa profunditat d’uns i altres. Ha manat la faceta defensiva.

Errada fatal i sense reacció

L’inici de la segona part no podia ser pitjor. L’errada que ningú volia fer l’ha comès el Sabadell. Una compromesa sortida de pilota des d’Ortolá, amb Gualda de protagonista, ha desencadenat un cúmul de despropòsits i Osasuna Promesas ho ha aprofitat mitjançant Ander Yoldi. Es repetia la situació de Fuenlabrada, però aquesta vegada la reacció arlequinada no ha estat immediat. Més aviat, ha acusat el cop i li ha costat refer-se.

Óscar Cano, en una decisió poc habitual, ha fet un triple canvi en el minut 68, per sacsejar una situació que pintava molt malament. Han entrat Baselga, Marru i el jove Javi Morcillo, debutant al primer equip. S’havia d’arriscar. El Sabadell ha dominat més, ha tingut més la pilota, però sense inquietar de debò.

En el minut 74, Baselga ha demanat un penal en una sortida del porter Valencia que l’àrbitre no ha concedit. Només quatre més tard, una canonada de Rabadán a l’escaire ha sentenciat el partit i també l’average particular després del 2-1 a la Nova Creu Alta. El 2-0 ha deixat totalment estabornit el conjunt arlequinat. El més destacable ha estat un altre debut, el del lateral Pau Fernández, en uns últims minuts de condemna arlequinada. Desencís entre el centenar de seguidors arlequinats presents a Tajonar i situació molt delicada. El duel contra el Cornellà ja adquireix l’etiqueta de final.

FITXA TÈCNICA

Osasuna Promesas: Valencia; Guillem Molina, Garriz (Bujan, m. 89), Michelis, Jorge Moreno, Rabadán, Huarte (Mauro, m. 75), Osambela (Mutilva, m. 85), Ander Yoldi (Nowend, m. 85), Eneko Aguilar i Svensson (Agirre,m. 75).

Sabadell: Ortolá; Amelibia (Pau Fernández, m. 85), Pau Resta, Ricard Pujol, Toni Herrero (Javi Morcillo, m. 68), Gualda (Baselga, m. 68), Astals, Marc Domènech, Vladys (Manel, m. 85), Abde i David Soto (Marru, m. 68).

Àrbitre: Daniel Palencia Caballero (Comitè basc). Cap groga.

Gols: 1-0, minut 49: Ander Yoldi;  2-0, minut 78: Rabadán.

Incidències: 800 espectadors a la Ciutat Esportiva de Tajonar, amb la presència de més d’un centenar de seguidors arlequinats.

FOTOS: LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top