ESPORTS

Èxit del ciclisme formatiu al Memorial Fidel Bagán de la Penya Palomillas

Més de 200 corredors i corredores van participar en el XXVIII Memorial Fidel Bagán del passat diumenge 28 d’abril. Consolidada com a prova de la Copa Catalana Cadet i Júnior, era la primera vegada que el Memorial organitzava una prova amb sortida única per a totes les categories femenines: elit, sub-23, júnior, cadet i màsters. La regidora d’esports de l’Ajuntament, Montse González, va ser l’encarregada de donar la sortida de la prova juntament amb el president de la Penya Ciclista Palomillas, Félix Moreno Villar, i la vídua de Fidel Bagán, Nati Méndez.

Roger Pareta va proclamar-se guanyador en la categoria júnior i el seu equip, el Purito-Tadesan-Nuria, va finalitzar la prova com a millor equip júnior. En la categoria cadet, Joel Oller, també del Purito-Tadesan-Nuria, es va imposar a la resta de corredors. L’Olot Club Infantil Ciclista va ser el millor
equip cadet.

Set categories van participar en la primera sortida única femenina al Memorial Fidel Bagan. En
Elit, la primera classificada va ser Myriam Núñez, del Primeau Velo Groupe, qui també va creuar en
primera posició la meta en la general de la prova. Paula Blasi, del Massi Baix Ter, tercera classificada a la prova general, va ser la primera sub-23.

En la categoria cadet femenina, Adriana Vargas, del Club Ciclista Baix Ter, va guanyar i en júnior, la cursa la va encapçalar Laura Martínez, de l’Ecologicos Navarra. En una prova on la sabadellenca Ainara Inarejos, de la Universitat Politècnica de València, va ocupar la segona posició. En Màsters 30, la guanyadora va ser Nerea Alarcón, del Cardedeu Unió Ciclista. En Màsters 40, Úrsula Ospina, del Ratpenat Club Ciclista, i en Màsters 50, Dolors Hernández, de l’Abrera Club Ciclista.

Marta Romance, primera de Sabadell

Dues corredores locals van acabar entre les primeres classificades. Marta Romance, del Massi Baix Ter,
va entrar vuitena a la cursa, sent la quarta classificada de la categoria Elit i la mencionada Ainara Inarejos va ser 25a a la general.

Reconeixement anual a un dels presidents històrics de la Penya

El Memorial Fidel Bagán ret homenatge a l’expresident de la Penya Ciclista Palomillas, Fidel Bagán
Alegret, que va morir el 16 de maig de 1996. Bagán va entrar a formar part de la Penya Ciclista el 1960
i va ser president en dos mandats: el 1968, i entre el 1985 i el 1994. És reconegut pel seu compromís
i esforç en la promoció del ciclisme infantil tant a Sabadell com a Catalunya.

FOTOS: CEDIDES

Comentaris
To Top