ESPORTS

L’Astralpol CN Sabadell lluitarà pel bronze davant l’Spandau O4 Berlín

Djerkovic, celebrant un dels onze gols de l'equip croat / DANIEK KURTI

La segona Euro Cup de la secció masculina de l’Astralpool Club Natació Sabadell haurà d’esperar, com a mínim, un any més. El VK Jug Adriatic croat no ha donat cap opció al conjunt de Quim Colet (7-11), que aquest dissabte (17.45 h) buscarà aconseguir la medalla de bronze en aquesta final four de Rijeka, a Croàcia, davant l’Spandau 04 Berlín.

Era una final anticipada, entre, clarament, dos dels quatre finalistes d’aquesta Euro Cup, com també de cert que el conjunt croat vha estat superior en totes les facetes del joc: des de la defensa fins a l’atac, demostrant una gran solidesa i efectivitat. “Sabíem que als dos metres eren molt forts, amb jugadors amb unes dimensions i força que per molts que ho treballem és molt difícil igualar-los”, ha reconegut el tècnic Quim Colet, fent referència a un pressing asfixiant des del xiulet inicial, que acabaria marcant el desenllaç de les semifinals. “Cal felicitar el Jug, que ha estat superior, malgrat crec que ho hauríem pogut fer millor, així és l’esport. Aaquest dissabte tindrem una nova oportunitat, en una competició on ha quedat demostrat que el nivell ha estat altíssim”, ha assegurat el jugador montenegrí del Club, Stefan Vidovic.

/ DANIEL KURTI

En atac ja ha quedat palès en el primer període que molt havien de canviar les coses per arribar a intimidar la porteria de Toni Popadic: només Òscar Asensio, aprofitant l’home de més, i Blai Mallarach, a l’últim sospir dels primers vuit minuts, han aconseguit mantenir en vida un Astralpool que trobava a faltar els Barroso, Averka, Valera i Vidovic (2-3).

En el període previ al descans llarg, emergiria la figura de Marko Lazic, que acabaria sent el màxim golejador del partit, amb cinc gols, tres dels quals en el segon període, per eixamplar la diferència i posar un peu i mig a la gran final. Per part nedadora, l’engranatge en atac s’ha curticircuitat, i les superioritats numèriques no han aportat aquella glopada d’aire fresc que hauria necessitat l’equip, amb menys d’un 50% en l’home de més. “Hem tingut moltes dificultats amb l’efectivitat, fruit, també, del ‘pressing’ que ens han fet, per la fatiga que suposa als jugadors amb molts minuts”, ha detallat Colet.

A la represa, el Club ha aconseguit controlar el Jug Adriatic, però no prou per reduir els tres gols de desavantatge, tot i les dianes de Kosta Averka, Stefan Vidovic i Alberto Barroso (6-9). Precisament, ja en els darrers vuit minuts, ha estat el jugador madrileny qui veuria com els dits de Popadic i el pal han evitat passar del 7 a 9 a un parcial de 0 a 2 per deixar sentenciada la semifinal. “Sempre volem lluitar per l’or, i si és possible, guanyar-lo, però el bronze ens ha de fer tanta mo més il·lusió. Som nous, en aquest circuit, però de mica en mica, el Club es troba entre els millors, també en la secció masculina”,  ha defensat Colet.

/ DANIEL KURTI

Comentaris
To Top