ESPORTS

El món de l’esport sabadellenc en situació molt delicada

Les piscines del Club Natació Sabadell han tornat a quedar buides / D.S.

El nou tancament complica la supervivència d’un sector ofegat des del mes de març, que s’havia adaptat a la situació en temps rècord aplicant les mesures necessàries per assegurar l’activitat esportiva. “Després de vuit mesos, no hem rebut ni una ajuda de manera directa ni indirecta”, lamenta Claudi Martí, president del Club Natació Sabadell. El món de l’esport trontolla, i de valent, després d’un nou tancament, el segon en poc menys d’un any, que deixa clubs i gimnasos en una situació força compromesa. I no només en l’àmbit econòmic, sinó també en l’esportiu i social.

El màxim representant de l’entitat centenària advertia que “ara ens trobem en una situació molt més dramàtica. Ja no serveix el discurs de: l’esport és vital”. Tot i reconèixer que es treballa amb diversos clubs i ens federatius per trobar una solució d’emergència, a hores d’ara assegura que “econòmicament no podem obrir les instal·lacions només pels entrenaments i les competicions. És incongruent”. Sobre l’impacte que pot suposar en la pèrdua de socis, Martí demana un enèsim esforç: “Em comprometo a regularitzar les compensacions necessàries de cara al mes de desembre. Apel·lo tots els socis a mantenir el Club viu pels nostres fills i els nostres nets”.

“L’afectació és màxima”
Des del Cercle Sabadellès 1856 es lamenta que s’hagi optat per la mesura “café para todos”, segons explica Jordi Andreu, president de l’entitat i membre de la junta directa de la Federació Catalana de Tennis: “No té gaire sentit en el tennis. No és un esport de contacte i des de fa mesos que complim amb les mesures Procicat”.
Respecte a l’impacte que pot suposar una mesura tan dràstica com aquesta, Andreu, en la línia de Martí, assegura que “com a club social, l’afectació és màxima. Des del punt de vista econòmic, el tancament de les escoles del Cercle ens fa mal”, lamenta.

Des del Club Tennis Sabadell també preocupa la part econòmica: “Al seu moment, com ara hem fet, hem congelat el mes de novembre, i la incidència de baixes és residual. Però això té un cost financer i pots debilitar el múscul financer”, alerta el gerent, Albert Codina. Respecte a la mesura, reflexiona sobre una decisió, que enfocada des d’una altra perspectiva no hauria impactat en aquest sector: “La incidència que té és molt baixa. I no és una opinió subjectiva, sinó que s’han fet estudis. L’esport genera unes defenses que vist des d’aquest punt potser es podria considerar essencial”, apunta.

“Estem espantats”
Fa poc menys d’un mes que el Govern valorava la possibilitat d’obrir discoteques i sales de concert, almenys fins a les 3 de la matinada, una decisió que finalment no es va dur a terme. Sorprenentment, però, tres setmanes després, els gimnasos són els que es veuen en la mateixa situació que l’oci nocturn: “Estem una mica sorpresos amb aquestes mesures tan radicals, la veritat”, lamenta Ornella, responsable comercial del club de fitness QWellness.

El centre sabadellenc, com molts altres de la ciutat, s’havien adaptat a corre-cuita per garantir les mesures necessàries per mantenir l’activitat física als seus espais, però ni la baixa incidència de Covid-19 ha estat suficient per fer repensar la decisió de les autoritats: “Estem molt indignats i en contra de la decisió, però hem d’acatar la normativa. Les coses s’estan fent molt malament. Se’ns està conduint a l’enfonsament total a aquells que vam poder aguantar ara fa uns mesos. On són els nostres drets?”, critica la Carlota, del gimnàs Basic Factory.

En la mateixa línia, Ornella explica que “en l’àmbit econòmic estem espantats, és clar. I a llarg termini és una situació insostenible”, avisa.  Afortunadament, però, el suport dels socis en aquests moments d’incertesa ha estat ben rebut: “Ens han donat molt suport. Han constatat que poden fer esport de manera segura. L’esport t’aporta energia i ganes de viure”, comenta. Per últim, assegura sentir “tristesa i impotència” després de dedicar “molts esforços, econòmics i humans”, a recondicionar el centre a les mesures Covid-19. “Ens hem preocupat molt per la salut dels nostres socis. Especialment ens sap greu per la gent gran, que per a ells era vital fer esport diàriament, la seva medicina, que aporta energia i ganes de viure”, finalitza.

Comentaris
To Top