Oci i cultura

El Festival Fresc, o la vocació per ser un dinamitzador cultural per Sabadell

Joan Carls Sunyer, Josep Maria Manyosa i Daniel Gómez Soler, a la presentació / lluís franco

Música, teatre i paraula per gaudir a la fresca durant les nits d’estiu a la ciutat. És, un cop més, la proposta del Fresc Festival, el Festival d’Estiu de Sabadell, que arribarà a la seva cinquena edició del 26 de juny al 14 de juliol als Jardinets de l’Espai Cultura. 

El Fresc Festival l’organitza la Fundació 1859 Caixa Sabadell amb BBVA com a partner principal. El president de la Fundació, Josep M. Manyosa; el seu director, Joan Carles Sunyer; i el director de la Zona Vallès Occidental de BBVA, Daniel Gómez Soler, van presentar divendres passat el programa d’enguany, que inclou 16 propostes. Tots tres van reivindicar el festival Fresc com “un element de dinamització cultural, social i econòmica de Sabadell”.

Dels 16 espectacles previstos, 7 són musicals, 6 més són teatrals i els 3 restants són de paraula (recitals poètics). 

El Fresc 2022 l’obriran el 26 de juny Carles Xuriguera i Fel Faixedas amb Ni rastre de qui vam ser, un espectacle que reflexiona en clau d’humor sobre els efectes que la pandèmia han tingut en el món de la cultura.

Es podran veure també el monòleg sobre salut mental La dona del tercer segona, l’actor Pau Vinyals amb El gegant del pi; Enric Cambray i Sergi Belbel, amb Hamlet.01 (stand-up tragedy en clau d’humor basada en el primer acte de la tragèdia de Shakespeare) i Speer, una comèdia amarga d’intriga política sobre la figura d’Albert Speer (l’arquitecte de Hitler). 

La paraula recitada

Així mateix, Pere Arquillué passarà pel Festival amb Fil de Memòria, basat en versos de Gabriel Ferrater. El sabadellenc Jordi Boixaderas portarà Temps Fràgils, un recull poètic de diversos autors (entre els quals el sabadellenc Roc Casagran); mentre que Mingo Ràfols i Sílvia Comas reviuran les paraules de Jaime Gil de Biedma a El paso del tiempo y yo.

Pel que fa als concerts, hi actuen la Balkan Paradise Orchestran, Marina Rossell, Roger Mas, Mazoni, el duet format per Ricard Farré i Àlex Pujols, la cantautora Magalí Sare i el sabadellenc Ezequiel Casamada. 

Comentaris
To Top