• Publicitat

  La UE obliga els fabricants a augmentar la seguretat al vehicle

  Els vehicles nous incorporen vuit nous sistemes electrònics de seguretat
  Redacció
  25 de novembre de 2022

  La seguretat del vehicle té un paper fonamental tant en la disminució del risc de patir un accident com en la reducció dels danys en cas que finalment es produeixi. Als inicis de l’automoció, els elements de seguretat eren un privilegi, però amb el temps i els avenços tecnològics s’han convertit en un requisit. Així, els automòbils moderns cada cop estan més equipats amb sistemes d’assistència en la conducció, els anomenats ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), uns elements que incrementen notablement la seguretat activa  i suposen un pas previ a la conducció autònoma.

  Des del juliol de 2022 els cotxes nous homologats a la Unió Europea hauran de portar de sèrie 8 d’aquests elements electrònics d’assistència i, posteriorment, se n’aniran incorporant d’altres. Amb aquest projecte es vol reduir a zero les morts per accidents de trànsit a Europa el 2050.

  Publicitat

  Els vuit sistemes que recentment s’han convertit en un requisit per part de la Unió Europea als fabricants són els següents: assistent de velocitat intel·ligent (connecta el control de velocitat intel·ligent amb el sistema de reconeixement de senyals); càmera de marxa enrere (s’activa quan el conductor posa la marxa enrere); Alerta de canvi de carril (s’activa quan se superen els 60 km/h– i l’objectiu és corregir un canvi involuntari de carril); detector de fatiga i somnolència (el sistema emet un senyal lluminós); sistema de frenada d’emergència; bloqueig del vehicle amb alcoholímetre (aparell que analitza la taxa d’alcohol del conductor i impedeix que el vehicle es posi en marxa si se supera el límit establert; caixa negra i alerta de cinturó a les places posteriors.

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: