• Publicitat

  Més presència a l’Aràbia Saudita

  Moventia guanya un contracte de més de 500 milions d’euros per a la gestió dels autobusos interurbans al país saudí
  Les autoritats saudís i Jordi Castells / CEDIDA
  Redacció
  14 de febrer de 2023

  Moventia ha estat l’adjudicatària del concurs per a la gestió dels autobusos interurbans de l’Aràbia Saudita, durant els pròxims deu anys. En concret, la companyia nascuda a Sabadell, que aquest 2023 celebra el seu centenari, ha obtingut un dels tres lots del contracte, el qual comprèn l’operació de la zona nord-oest del país i que està valorat en més de 500 milions d’euros. El nou projecte serà operat per Moventis, divisió de transport col·lectiu de Moventia, en consorci amb Al Qaid, operador de bus saudí. La xarxa de transport formada per vint-i-tres línies i estimada en 1,5 milions de viatgers anuals, està centrada a Jeda i cobreix tot el corredor del Mar Roig, així com ramals fins a l’interior del país, connectant ciutats com La Meca, Medina o Riad. “A través d’aquest nou projecte, Moventia continua avançant en la seva estratègia de creixement a Aràbia Saudita”, assegura Jordi Castells, director general de Moventis B2B i responsable de la divisió per a l’Aràbia Saudita.

  La posada en marxa del projecte es realitzarà el pròxim setembre, i això implicarà l’adquisició a través del consorci de 150 autobusos de 12 metres, així com tota la tecnologia per a la venda i operació. A més, gestionarà sis estacions d’autobús, vuit cotxeres i prop de cent parades de bus en diverses ciutats. Per fer funcionar el projecte es necessitarà un equip de 500 persones d’arreu del món. “El nostre coneixement i la bona relació que ens uneix amb les administracions i socis locals, estem consolidant la nostra presència i contribuint activament al desenvolupament del transport de viatgers en el país”, afegeix Castells.

  Publicitat

  Sis anys del primer contracte

  En el 2017, Moventia va obtenir el seu primer contracte a l’Aràbia Saudita per a operar el servei de transport urbà a La Meca. Després d’una primera fase de cinc anys en què la companyia va executar la fase de desplegament (fabricació dels autobusos, posada en marxa de la tecnologia, contractació de treballadors, etc.) el passat 2022 es van iniciar amb èxit les operacions, les quals han permès millorar la mobilitat no només dels habitants de La Meca, sinó també dels milions de peregrins que any rere any visiten la ciutat sagrada.

  Amb el 100% de l’operativa en funcionament, Moventis compta amb un desplegament de 1.200 treballadors, 12 línies i 400 vehicles, mitjançant els quals s’han aconseguit transportar a més de 15 milions de passatgers durant el 2022. Aquestes concessions s’emmarquen en el pla de nacionalització saudita, plasmat en el pla estratègic ‘Visió 2030’. Es tracta d’un full de ruta que busca diversificar l’activitat del país, al marge de la producció petrolífera i impulsar sectors com el financer o la indústria per ser un destí turístic internacional.

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: