• Publicitat
 • Publicitat

  Recomanació: El cau d’en Genís, un vi negre per quedar d’allò més bé

  La gran novetat del vi català és aquesta primera anyada d'una Garnatxa Negre d'Alella
  Opinió
  14 de març de 2023

  Albert Amigó, sommelier

  La gran novetat del vi català és la primera anyada d’una Garnatxa Negre d’Alella, de la mà de la família Pujol-Busquets.

  Fins ara, la Denominació d’Origen Alella feia referència, sobretot, a una terra de vins blancs, on predominava la seva varietat més autòctona, la Pansa Blanca d’Alella. Ara això ha canviat, ja que la família Pujol-Busquets, del celler Alta Alella, enguany ha presentat el seu primer vi negre. És El cau d’en Genís negre, una garnatxa peluda amb terres de sauló.

  És un vi que busca a la perfecció l’equilibri entre la terra de sauló, els 130 metres d’alçada de la vinya i la proximitat de només dos quilòmetres al mar. Això el fa un vi molt mediterrani, tant en nas com en boca.

  El cau d’en Genís és apte per a vegans i ecològic, amb una elaboració molt baixa de sulfur. Una verema especial, i molt cuidada, feta a mà i en què a la bodega es tria el raïm gra a gra. La peculiaritat de l’elaboració és que el vi acaba la fermentació en un ou de formigó, en el mateix lloc on farà una criança de 6 mesos amb lies finas. Finalment, se li aplica un afinament de 3 mesos en ampolla.

  Un vi en què, a simple vista, hi podrem apreciar tons granats. En nas apareixen fruites vermelles, com la maduixa una mica madura, i amb un final amb notes més especiades. En boca, ofereix una entrada molt refrescant. S’hi mantindrà la tendència del nas, d’entrada amb aquests records de fruita, però ens apareixerà una part molt mineral a causa de l’afinament amb l’ou de formigó.

  Pel que fa a maridatge, és un vi que ens donarà molt joc, ja que amb aquestes notes més afruitades en nas i la part més refrescant en boca ens anirà bé per amanides o plats frescos. I amb la part més mineral de la boca, ens aguantarà plats més greixosos com la tonyina o algun peix de l’estil, fins a carns amb una cocció suau.

  En definitiva, si busqueu un perfil de vi que sigui fàcil de beure, un vi negre que sigui refrescant i que us faci quedà d’allò més bé, no heu de dubtar a tastar-lo. El preu de venda al públic és de 20 euros.

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Publicitat
 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: