• Publicitat

  Sopars de Nadal: els sabadellencs es gasten entre 35 i 50 euros als restaurants

  Els tiberis de celebració d'empresa, amics i família omplen la caixa de la restauració
  Guillem Plans
  23 de novembre de 2023

  Vas tard, però si encara no has reservat res, encara tens opcions de trobar un bon restaurant. Afanya’t per no abocar tota la família, els companys de feina o els amics a haver de demanar menjar ràpid a domicili per celebrar el sopar de Nadal. Aquest any tothom va d’hora i planifica. Perquè no només està disparada la inflació econòmica, sinó també les ganes de celebrar un senyor tiberi en companyia. 

  Així ho demostra la dada que ha fet pública el Gremi d’Hostaleria d’Espanya: la despesa mitjana per cobert serà d’entre 50 i 60 euros. Per tant, esplèndida. Això sí, segons l’associació, la inflació farà que els comensals planifiquin molt més els àpats a fora. 

   A més, als tradicionals sopars nadalencs d’empresa i família a restaurants, s’hi sumen els que se celebren entre colles d’amics, que darrerament s’han establert molt. Normalment, es busquen dates prèvies als dies forts, el 25 i 26 de desembre. 

  Les previsions del Gremi d’Hostaleria de Sabadell, de moment, són bones. “Arribarem bé a les dates, amb la gent animada, amb ganes, amb bon ambient de consumir”, comenta el president, Jordi Roca, que assegura que “els restauradors de Sabadell mantindran els preus en la mesura del que sigui possible”. 

  El tiquet mitjà en aquestes dates, segons Roca, costa molt d’establir, ja que hi ha diferents tipus d’àpats. Per exemple, diferencia els sopars de grans empreses, en què el preu persona acostuma a partir dels 50 euros. 

  Contràriament, explica que el més habitual entre les colles d’amics es és trobar-se entre setmana i encarregar una taula per fer un menú i acabar brindant amb una ampolla de cava. En aquest cas, la despesa baixa força més.

  I en dies assenyalats, com Nadal i Sant Esteve, les famílies gasten entre 35 i 50 euros. En el cas del 25 de desembre, en què molts restauradors tanquen, sí que insta els que sempre van a última hora a espavilar a l’hora de reservar taula. I més si és per a un grup nombrós, perquè encara costa més trobar-ne aquest dia. 

  Aquest any, també hi ha dies preferits per a les celebracions d’empresa i amics. Per exemple, els dies 15, 16 i 17 de desembre. Una altra data per a reunions, com cada any, serà el pont de desembre, del 6 al 8 de desembre. 

  En qualsevol cas, s’auguren dies bons per a la restauració. Aquest any gairebé ningú no es quedarà a casa per por de la covid, com va passar el 2020 i el 2021, especialment. 

  “La restauració té punts d’inflexió durant l’any en què poden fer caixa. A l’estiu, perquè ampliem l’espai i la gent surt molt més de casa. I al Nadal perquè la gent es felicita celebrant àpats. I quan les cases són petites, es fa a fora. Aquests dies són una part important dels nostres beneficis”, assegura Jordi Roca.

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: