• Publicitat
 • Publicitat

  Sopars d’empresa: els 10 consells que ningú no ha demanat

  Els encarem amb molt bon humor, per això aquí us deixem unes quantes recomanacions per encarar-los i sortir-ne ben parat
  Guillem Plans
  23 de novembre de 2023
  1. Sigues James Bond i no DiCaprio

  Recorda el teu agent preferit. Com James Bond, mantingues la classe fins i tot amb un Martini a la mà. No vulguis ser recordat com Leonardo DiCaprio a The wolf of Wall Street. Després d’unes copes, pot semblar molt bona idea, disruptiu i enrotllat pujar a dalt d’una cadira per ballar, i segur que estàs convençut de les teves habilitats per a seduir la claca, però l’endemà ho veuràs amb una altra perspectiva quan te n’ensenyin el vídeo tret de context i ensorri la imatge professional que has construït durant tot l’any. 

  2. Ataca la teca, però controla la gola

  Acostumen a ser àpats llargs com carreres de fons, i no esprints. Ataca la teca a poc a poc i amb previsió perquè, després dels entrants, poden arribar un plat o dos més i encara faltaran les postres. Suma-hi la beguda i resa perquè no treguin neules i torrons. Pot ser que t’acabis trobant malament. Menja lentament, així el teu estómac tindrà temps a enviar senyals que està arribant al límit i la gola es calmarà. 

  3. Reparteix la brasa entre uns quants

  Els ploms mai són conscients fins a quin punt arriben a ser-ho. Però si tens la petita sospita que a vegades xerres pels descosits fins a atordir l’interlocutor, aquí tens un consell: no centris la conversa en una sola persona, per molt bé que et caigui. Xerra una mica amb tothom que tinguis a prop. Fins i tot amb aquell company de qui només coneixes el nom pel seu correu electrònic. És una oportunitat per encaixar amb gent, mostrar-te i fer networking. I si resulta que ets un plom, no es notarà tant, perquè hauràs repartit la brasa. 

  4. Sigues natural, però no gaire

  Estigues relaxat, distès i actua amb naturalitat. Potser no és un festival esbojarrat, però tampoc no és una reunió. Sigues tu mateix, excepte si ets un carallot que té tendència a ficar la pota o a fer imitacions sense cap mena de gràcia. En aquest cas, intenta dissimular la teva personalitat.

  5. Sopar d’empresa obligatori?

  La llei t’empara si vols estalviar-te un sopar d’empresa. Ves-hi perquè et ve de gust i, si no et ve de gust, intenta fer l’esforç. El portal El Mundo Today, que publica notícies fictícies amb to humorístic, ho resumeix així: “La teva empresa recorda que la festa de Nadal no és obligatòria i que qui ho prefereixi també pot quedar-se a casa i perdre la feina”. 

  6. Ni una festa ni una reunió

  No cal anar vestit d’alta costura, si no és que treballes en una empresa de corbates. Millor quedar-se curt. Bé, cada sopar serà diferent. Un consell és que siguis coherent amb com acostumes a vestir a la feina i en el context de la festa. No és el mateix anar cada dia a treballar amb vestit que fer-ho amb xandall. Ni és el mateix anar en un restaurant gurmet que en una hamburgueseria. 

  7. No en saps tant, d’actualitat

  Si no saps de quin peu calça cadascú, millor no tocar en profunditat el tema de la política ni la religió. Ni diners, podria ser incòmode. I tampoc passarà res si t’estalvies opinions de cunyat sobre el conflicte entre Israel i Palestina. I en cas que ja et coneguin des de fa anys i tot i això conservis la feina, relaxa’t però tampoc et confiïs gaire, mai se sap. 

  8. Surt menys a fumar que a la feina

  Fumes, no passa res. Però durant el sopar intenta evitar fer el mateix que durant la jornada laboral, en què t’aixeques cada cinc minuts a fumar i la feina també acaba quedant a taula. 

  9. Com un rellotge suís

  Te les saps totes perquè ningú noti que arribes tard a la feina. Però aquesta vegada no te la juguis. Puntualitat de rellotge suís. 

  10. Potser el teu cap no vol una ‘selfie’

  Ep, la copa t’ha pujat. Pensa-t’ho dues vegades. El veig incòmode. 

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Publicitat
 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: