El Sabadell cau a Saragossa en un minut d’infortuni (1-0)

• Després d’un xut d’Arturo al travesser va arribar un error fatal
  • Massa càstig en un partit que anava directe al 0-0

El Sabadell va tornar de buit de Saragossa. Massa càstig després d’un partit que anava directe al 0-0. Però un minut d’infortuni va condemnar als homes de Toni Seligrat. Un xut d’Arturo es va estavellar espectacularment en el travesser i només 60 segons més tard arribava un error fatal que va significar el triomf de l’Ebre. Del possible 0-1 a l’1-0 en un tres i no res. Un clàssic del futbol.

De fet, el guió va ser exactament el previst. En un camp petit de gespa artificial i dos equips forts en defensa i també amb problemes ofensius, el manual apuntava a un partit sense concessions a la galeria. Així va ser. El Sabadell, però, va oferir una major intenció en la primera part. Va pressionar molt a dalt i això va impedir als arlequinats locals poder combinar. Només van ensumar l’àrea de Roberto un parell de cops a la recta final. En canvi, les aproximacions del Sabadell van portar més sensació de perill. Arturo, sense sort, va ser un mal de cap constant per la defensa aragonesa. Només li va faltar encert als metres finals.

A la segona part, l’Ebre va sortir amb una mica més d’empenta i durant uns 10 minuts va tancar a l’equip de Seligrat a la seva àrea. Llavors es va posar de manifest, un cop més, la seva gran solidesa defensiva. No va concedir ni una oportunitat. El tàndem Migue-Aleix Coch va estar esplèndid i Pol Moreno, malgrat el seu esquinç de turmell, va rendir a la perfecció per davant. Semblava tot controlat.

Fins i tot, hi havia més espais per sorprendre a la contra. Josu va engaltar un fort xut que Salva va aturar amb dificultats. Seria el preludi del moment clau del partit, fregant la mitja hora d’aquesta segona part. Arturo, des de lluny, va protagonitzar una espècie de volea que va escopir el travesser amb el porter Salva resignat, ja estàtic. La jugada va continuar, fins a l’àrea contrària desembocant en un córner. Llavors va arribar l’únic error sabadellenc. Primer en la rematada a plaer de Michele i després en el desafortunat rebuig de Roberto que va permetre a Adri Cuevas, també molt sol, creuar la pilota al fons de la xarxa.

L’infortuni va anar més enllà perquè dos minuts després s’hauria pogut restablir l’empat en una excel·lent maniobra d’ Arturo dins de l’àrea, però el seu xut va sortir fora per centímetres. Toni Seligrat, que no havia fet cap canvi, va posar tota l’artilleria sobre el camp. Van entrar Felipe Sanchón, Migue García i també Marc Martínez. Però tot va ser inútil. L’Ebre es va tancar molt bé per aguantar un 1-0 que l’acosta a la permanència matemàtica. En canvi, el Sabadell, amb 41 punts, haurà de continuar lluitant en un calendari força complicat, començant el pròxim diumenge a la Creu Alta davant el Vila-real B de Miguel Alvarez.

Fitxa tècnica

Ebre: Salva; Teo Tirado, Michele, Pajarero, Ubay, Gerrit, Javi Cabezas (Etxaniz, m. 88), Adri Cuevas, Javi Bolo (Mainz, m. 81), Borja Martínez (Diego Simón) i Tiago.

Sabadell: Roberto; Óscar Rubio, Migue, Aleix Coch, Dani Gómez, Pol Moreno (Marc Martínez, m. 83), Josu, Ángel Martínez, Arturo, Adri (Migue García, m. 78) i Pedro Capó (Felipe Sanchón, m. 78).

Àrbitre: Luis Miguel Montero de Lerma, comité castellà-manxec. Va amonestar a Salva, Adri Cuevas; Óscar Rubio, Dani Gómez.

Gol: 1-0, min. 76: Adri Cuevas.

Incidències: Uns 500 espectadors a La Almozara, amb presència d’uns 50 seguidors sabadellencs.