Arxiu

Salvador Berdajin mostra el dolor de les víctimes de Srebrenica

22

(Foto: S. Berdajin)

Com es pot fotografiar, i compartir, el dolor dels altres? No és fàcil, diu Salvador Berdajin, però ell ha intentat fer-ho «amb molta sensibilitat» i, sobretot, «sense pertorbar» allò que succeïa en la intimitat davant el seu objectiu. El seu treball gràfic, que s’inaugura aquest divendres al Casal Pere Quart (Rambla, 69; 20h.), documenta els tres dies d’actes del Memorial de les víctimes del genocidi de Srebrenica, a Bòsnia, en el seu 18è aniversari.
La càrrega és forta: 8.372 assassinats documentats fins ara i dos milers més per trobar i enterrar. El juliol de l’any passat el fotògraf  sabadellenc va viatjar a Bòsnia amb Reporter Academy per deixar testimoni del record de la barbàrie de l’exèrcit serbobosnià i els paramilitars serbis liderats per Ratko Mladic contra civils bosnis musulmans. Com la família Begic Hasib, que Berdajin va seguir de prop amb el seu permís.. Càmera Club dóna suport a la mostra, que reuneix fotos de gran format  fins el 26 de gener.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top