Ciutat

La Generalitat estima en 25 milions el cost d’allargar el túnel fins a Can Feu.

Més de quatre anys li ha costat a la Generalitat fer i donar a conèixer l’avantprojecte dels 400 metres del tram a perllongar en el túnel dels FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya) entre Sabadell-Estació i la Plaça del Mil·lenari, a Can Feu. Ahir el va publicar al Diari Oficial (DOGC), acte amb el qual dóna inici el període d’al·legacions. Seguirà obert fins el 8 de maig. A més de demorar-se d’una manera tan ostentosa,   l’avantprojecte suscita dubtes i recels sobre fins a quin punt és compatible amb les obres ara en curs a Sabadell-Estació, en les de l’anomenat
Metro de Sabadell. Tant o més, sobre els 25 milions d’euros de l’estimació de sobrecostos que concreta l’avantprojecte. I, més encara, sobre les requalificacions urbanístiques als barris de Gràcia i Can Feu amb les quals l’Ajuntament hauria d’aconseguir íntegrament els recursos per pagar la inversió, segons el conveni que està tramitant amb la Generalitat.

2.1 7 COL

JOSEP ACHE

L a Generalitat, en una nota de premsa publicada ahir a la tarda, indica que «l’estudi (amb valor d’avantprojecte) analitza dues variables de soterrament i, a partir de de l’anàlisi de diversos criteris -viabilitat tècnica i operativa, comptabilitat de mobilitat i impacte ambiental, entre d’altres- planteja com a opció més adient la de, tot mantenint el traçat de vies actual, baixar-ne la rasant».
La nota no concreta si aquest rebaix és sobre la rasant prevista en l’actual projecte del Metro de Sabadell, ara en plena execució en aquest tram. La compatibilitat entre les obres ara en curs i el perllongament del túnel va donar lloc ahir a interpretacions divergents. Fonts municipals diuen que sí son competibles, però la plataforma veïnal Soterrament FGC Ara considera que el avantprojecte preveu enfondir més els murs pantalles i les vies, al punt d’obligar a refer els que ara s’estan construïnt.

Comentaris
To Top